U Pregradi se tenis odnedavno može igrati i noću

Autor zagorje.com

Postavljeno šest reflektora visokih 12 metara s LED rasvjetom koji kvalitetno osvjetljavaju teren te je uređeno parkiralište

pregrada.jpg

U Pregradi se tenis odnedavno može igrati i noću, što je prednost i zimi, kada ranije pada mrak, i ljeti, kada se zbog vrućina može igrati tek navečer. Naime, Grad Pregrada bio je uspješan na Natječaju za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2021. godini te ostvario 247.069,00 kuna za projekt "Vratimo tenis u Pregradu". Projekt je nastavak na iznimno uspješnu crowdfunding kampanju, a podrazumijevao je izgradnju rasvjete i prateće infrastrukture na novoizgrađenim teniskim terenima.

Tako je u jesenskim mjesecima postavljeno šest reflektora visokih 12 metara s LED rasvjetom koji kvalitetno osvjetljavaju teren te je uređeno parkiralište, koje je obuhvatilo postavljanje betonskih rubnjaka te nasipavanje parkirališta. Izvođač radova bio je Autoprijevoz Zagvozda, temeljem provedenog postupka jednostavne nabave, a ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosila je 449.456,25 kn s PDV-om. - U uređenje prateće infrastrukture uključio se i sam Teniski klub nabavkom tribine s 30 sjedalica, četiri klupice za odmor te sudačke stolice. Ovaj projekt proveden je uz financijski doprinos Ministarstva turizma i sporta - kažu u Gradu Pregradi.