U dvorištu OŠ Krapinske Toplice posađeno novo drveće

Autor zagorje.com

I to na mjestu gdje su nedavno porušene platane, za koje je struka utvrdila da su bolesne i da je najbolje da se sruše

IMG_4250.JPG

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje danas su u dvorištu Osnovne škole Krapinske Toplice posađene sadnice stupastog graba. I to na mjestu gdje su nedavno porušene platane, za koje je struka utvrdila da su bolesne i da je najbolje da se sruše.

-Stupasti grab jedna je autohtona vrsta koja se sadi u hortikulturi u ovom sjeverozapadnom području kako bi se napravile nove vizure i oplemenilo područje boravka u prirodi, kao što je ovaj kraj naše škole – izjavio je ravnatelj OŠ Krapinske Toplice Samson Štibohar. Novo drveće posađeno je u razini županijske ceste, u dvorištu škole, u dužini od 110 metara, na svakih 3,5 do 4,5 metra.  

Novo drvo uz asistenciju ravnatelja škole i zamjenicu Jasnu Petek zasadio je i župan Željko Kolar. Poželio je da se sadnice dobro prime i brzo izrastu kako bi napravile prekrasnu vizuru uz prekrasnu školu koja je obnovljena nakon potresa. Zahvalio je svim volonterima i poslao poruku svim stanovnicima Krapinsko – zagorske županije i turistima da ne bacamo smeće u prirodu, ako želimo potomcima ostaviti čišti okoliš. ' Zagorje je zeleno i treba takvo ostati'.

U sadnji je sudjelovalo desetak učitelja i volontera, donatora te 8 učenika koji su članovi i ekološke grupe u školi.