Treća nedjelja adventa u Dvoru Veliki Tabor posvećena svjetlu

Autor sp

Osjetite božićnu atmosferu s ukrasima, lampicama, drvcem, radionicama i prezentacijama starih prigodnih čestitki

4394 - čestika za Lucy Kavanagh.jpg

„Neka dođe SVJETLOST – radujte se!“ simbolično će uskliknuti svi koji će se djelatnicima Dvora Veliki Tabor pridružiti ovoga vikenda, 11. i 12. prosinca 2021. godine u obilježavanju Treće nedjelje Adventa ili Došašća. To je dugogodišnja tradicija, a koja će se i ove godine održati skromnije i uz poštovanje zadanih epidemioloških mjera. Za posjetitelje, individualne i obitelji, božićna atmosfera s ukrasima, lampicama i drvcem, bit će kreirana u Rustikalnoj dvorani Velikog Tabora.

Tamo će se, tijekom oba dana, od 9 do 15 sati odvijati muzejsko-edukativne radionice na kojima će djeca i roditelji moći, za sebe, napraviti različite blještave ukrase, blagdanske čestitke i male lampione, a sve s temom SVJETLOSTI.
Bit će izložen dio muzejskih predmeta iz fundusa Etnografske i Kulturno-povijesne zbirke, ponajprije lampaša, fenjera i svijećnjaka.


Iz Zbirke obitelji baruna Kavanagh izdvojene su zanimljive prigodne čestitke stare stotinjak godina koje će se moći vidjeti projicirane na platno. A u suradnji s ravnateljicom, učiteljicama i učenicima OŠ Đure Prejca iz Desinića, te njihovim obiteljima, pod sloganom „U potrazi za najstarijom čestitkom“ tijekom prosinca provedena je akcija prilikom koje je prikupljeno pravo, malo blago – stare božićno-novogodišnje čestitke iz desinićkih familija. I njih će se moći vidjeti u projekcijama tijekom odvijanja radionica. Vrhunac obilježavanja Adventa u Dvoru Veliki Tabor bit će u nedjelju, 12.12.2021. u 14 sati kad će desinićki župnik, Franjo Mezak upaliti treću adventsku svijeću, a čemu će biti prisutan i načelnik Desinića, Zvonko Škreblin.

PROGRAM:

SUBOTA, 11.12.2021. godine od 9 do 15 sati – Rustikalna dvorana Dvora Veliki Tabor:
* izložba predmeta iz fundusa DVT-a, lampaša, fenjera i svijećnjaka
* prezentacija blagdanskih čestitki iz Zbirke Kavanagh
* prezentacija starih čestitki desinićkih obitelji
* adventske muzejsko-edukativne radionice za djecu i odrasle s temom SVJETLOST!!!

NEDJELJA, 12.12.2021.godine od 9 do 15 sati – Rustikalna dvorana Dvora Veliki Tabor:
* izložba predmeta iz fundusa DVT-a, lampaša, fenjera i svijećnjaka
* prezentacija blagdanskih čestitki iz Zbirke Kavanagh
* prezentacija starih čestitki desinićkih obitelji
* adventske muzejsko-edukativne radionice za djecu i odrasle s temom SVJETLOST!!!
* u 14 sati paljenje treće adventske svijeće

Svi sudionici događanja stariji od 16 godina trebaju predočiti COVID potvrdu.