Tradiciju nastavili krapinski umirovljenici

Autor dk

Svakogodišnje hodočašće zagorskih umirovljenika u naše Nacionalno svetište Marija Bistrica, koje se održavalo za Dan državnosti, prekinula je lani pandemija. Ove godine u nastavak tradicije organizirano su se uključili članovi Udruge umirovljenika Krapina

- krapinski umirovljenici

Svakogodišnje hodočašće zagorskih umirovljenika u naše Nacionalno svetište Marija Bistrica, koje se održavalo za Dan državnosti, prekinula je lani pandemija. Ove godine u nastavak tradicije organizirano su se uključili, a time i najmasovnije, članovi Udruge umirovljenika Krapina.

Dakako da se vodila briga o drugom krugu izbora (općina Petrovsko) pa se na Bistricu išlo tek u 9,30. Kad se sve dobro rasporedi onda se i puno toga stigne obaviti. Pomoliti se na postajama Križnog puta, platiti misa, ispovjediti se i, dakako, biti na središnjem misnom slavlju, onom u11 sati.
Nakon svega toga, u vraćanju doživljaja starih dobrih vremena, krapinski penzioneri, zapravo penzionerke (njih je puno više) dali su si oduška nakon objeda uz muziku u restoranu „Preša“. Bilo je to lijepo zabavno poslijepodne u kojem su se pozdravi na odlasku miješali s rečenicom: Dajte organizirajte nekaj sličnoga čim prije, tak nam fali druženja i zabave.