SHOW na zagorskim cestama za vikend! Poplava pijanih vozača, ali i neregistriranih vozila

Jedan je vozač bio smješten u posebne prostorije

policija.jpg

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđeno je ukupno 79 prometnih prekršaja od čega;

dva prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,

10 prekršaj ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,

10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola,

10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i

47 ostalih prekršaja u prometu.

Izdvajamo, kako je najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena u subotu 10. lipnja 2023. godine, oko 16,10 sati, u Klanjcu, kod 21- godišnjeg hrvatskog državljanina koji je prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom upravljajući osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih negativnih bodova  i pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,44 g/kg te je temeljem Prekršajnog zakona smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv 21-godišnjaka slijedi Optužni prijedlog Općinskom sudu u Zlataru zbog počinjenih prekršaja iz čl. 47. st. 3. uz primjenu čl. 293. st. 1., čl. 199. st. 8. te čl. 286. st. 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Predložena je ukupna novčana kazna u iznosu od 2,800 eura, te zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseca.

Najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu 10. lipnja 2023. godine, na A2 kod Zaboka od 174 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna.

Isto tako, u Mariji Bistrici zatečen je vozač bez vozačke dozvole, kako sa 1,37 promila upravlja neregistriranim osobnim automobilom. U Zaboku je vozač sa 2,20 promila alkohola upravljao neregistriranim i neosiguranim mopedom bez važeće vozačke dozvole. U Repovcu je zatečen vozač koji je sa 0,64 promila upravljao neosiguranim i neregistriranim mopedom i to bez zaštitne kacige i bez položenog vozačkog ispita.

U Jertovcu je vozač bez vozačke, također neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom upravljao sa 1,38 promila alkohola u organizmu. Možemo izdvojiti i još dvojicu vozača koji su upravljali vozilima sa većim količinama alkohola u organizmu i to u Oroslavju sa 1,89 promila i Gornjem Maclju sa 2,06 promila alkohola.