Sam pronašao lopova koji mu je ukrao 4 tone kukuruza: "Popikajte natrag sve stabljike u zemlju ili..."

Prvo je nazvao kombajnera, a ovaj mu je otkrio po čijem je nalogu pobrao kukuruz

kuruza-

Poljoprivrednik Krešimir Balija (62) sa šireg ludbreškog područja, otkrio je gdje je nestalo 4 tone kukuruza s njegove njive, o čemu smo pisali prije dva dana. Kukuruz je bio posijan na parceli od pola rali.

„Nema tu zabune jer svi mi znamo koja je čija parcela. Tako i ja znam za tu manju česticu iako obrađujem 80 hektara zemlje. Prolazio sam autom kraj parcele i vidio da je pobrano“, ispričao je Balija za 24 sata. Odmah je potražio osobu koja je kombajnom pobrala kukuruz iz usluge i on mu je otkrio po čijem je nalogu sve napravljeno.

„Čekao sam da mi se javi osoba koja stoji iza naloga, ali nije. Kako se nitko nije javljao, a zvao sam te ljude telefonom najmanje 10 puta, iznio sam policiji svoje sumnje. Ne interesira me njihov progon, već želim da mi se nadoknadi šteta“, rezolutan je Krešimir i dodaje da se svaki vid nagodbe mora odvijati uz posredovanje policije.

Na kraju je i razgovarao sa susjedima koji su naložili da mu se pobere kukuruz i koji su rekli da nije bilo 4 tone, ali da će mu oni zauzvrat dati pet tona kukuruza.

„Na to sam rekao vratite sve u prvobitno stanje, tako da popikate sve stabljike s klipovima natrag u zemlju, jer je to moj kukuruz i ništa osim namirenja štete me ne interesira“, ne popušta Balija napomenuvši kako je ovo prvi put da mu je pobran kukuruz,no da to u njegovom kraju nije rijetka pojava. Kako sad stvari stoje, ne ispune li susjedi Krešimirove zahtjeve za odštetom, čeka ih sud.