Ravnatelj varaždinske bolnice: 'Mi smo u ratnom stanju!'

Ravnatelj bolnice u Varaždinu Nenad Kudelić rekao je na konferenciji za medije da je u posljednja 24 sata umrlo 10 covid-pacijenata, a da više od 70 posto pacijenata na respiratoru u Varaždinu umre

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ravnatelj bolnice u Varaždinu Nenad Kudelić rekao je na konferenciji za medije da je u posljednja 24 sata umrlo 10 covid-pacijenata, a da više od 70 posto pacijenata na respiratoru u Varaždinu umre.

-Mi smo u ratnom stanju! Izgleda da će šatori morati biti i novi stacionarni odjel. Jučer smo morali aktivirati vojne šatore. Radimo na povećanju dodatnih kapaciteta. Morat ćemo aktivirati alternativne lokacije. Svi liječnici i ostalo zdravstveno osoblje se trudi, ali sve manje je moguće primiti sve ostale pacijente - istaknuo je.

Pozvao je sve stanovnike na odgovornost jer samo se pridržavanjem mjera može suzbiti epidemija. - Apeliram na sve građane na odgovorno ponašanje. Ne možemo epidemiju zaustaviti mi. Ona se može zaustaviti na izvoru, izbjegavanje okupljanja i svih situacije zbog kojih dolazi do transmisije bolesti. Moramo usporiti epidemiju jer nam u protivnom slijedi slom zdravstvenog sustava - naglasio je Kudelić, piše Index.hr.