Potpisan koalicijski sporazum HDZ – a, A- HSS –a, HSLS – a, Stranke umirovljenika i ZDS – a

Autor zagorje.com

Osim što podupiru kandidata za župana sve ove stranke podupiru i program s 14 točaka s kojim ja izlazim na izbore kao župan, rekao je Svažić

HDZ koalicija (12).jpg

Za ulazak na predstojeće lokalne izbore Hrvatska demokratska zajednica danas je potpisala koalicijski sporazum s A-HSS-om, HSLS-om, Strankom umirovljenika i Zagorskom demokratskom strankom.

Kandidat za župana Ernest Svažić rekao je očekuje promjenu aktualnih trendova, naročito oni koji se tiču gospodarstva. – Nedavno je prezentirano da danas na području naše županije živi 15.000 stanovnika manje nego što je živjelo prije 20 godina, dakle na početku vladanja SDP-a Krapinsko – zagorskom županijom. Mi imamo konkretan program koji će te trendove izmijeniti – rekao je Svažić. - Osim što podupiru kandidata za župana sve ove stranke podupiru i program s 14 točaka s kojim ja izlazim na izbore kao župan, a uz mene kao zamjenica gospođa Ana Kruhak, a tijekom idućih dana sastavit ćemo i tu zajedničku listu - rekao je Ernest Svažić.

'Kao što znate Hrvatskoj socijalno liberalnoj stranci transparentnost je izuzetno važna, pa smo vrlo radosni da osim na nacionalnoj razini da i na lokalnoj razini, odnosno u Krapinsko – zagorskoj županiji u programu nalazi se transparentnost i digitalizacija županijske Skupštine i samih službi. Također, želimo se zalagati za program stanogradnje, a cijeli program se sastoji od 14 točaka, zatim za besplatne vrtiće i to je ono što je u fokusu naše koalicije. HSLS definitivno će se zalagat i za zdravstvene i socijalne usluge i u fokusu će biti razvoj ruralnog turizma za što Krapinsko – zagorska županija ima veliku, veliku predispoziciju, rekao je tom prigodom Josip Knezić.

Predsjednik Zagorske demokratske stranke Stanko Belina izjavio je da je sazrjelo vrijeme za promjenu i da ovim izborima očekuju pobjedu. - Zbog toga smo i najavili naš slogan Zagorju bu prvo i vjerujem da učinkovitom suradnjom državne i županjske vlasti možemo napraviti značajne iskorake u razvoju Zagorja i u poboljšanje standarda i kvalitete života na svim područjima KZŽ – rekao je Belina.

Miroslav Lovrenčić iz Stranke umirovljenika izjavio je kako su sklopili ovaj sporazum zbog poboljšanja života i standarda umirovljenika, jer se misli na stariju populaciju i kroz izgradnju doma za starije i nemoćne, kao i na djecu i mlade obitelji.

Alojz Horvat ispred AHSS – a rekao je da su oni i u pretprošlom sazivu surađivali s HDZ – om i bili vrlo uspješni u projektima koje su provodili. - Danas kada se priprema nova pozicija, vjerujemo da ćemo dobiti vlast u Krapinsko – zagorskoj župaiji i da ćemo tada moći sprovesti sve što smo ranije dogovarali. U budućnosti ima puno posla i moramo samo zahvaliti Vladi RH koja u iznimno teškim okolnostima uspješno vodi državu. Očekujemo od Vlade da nas podrži u Krapinsko – zagorskoj županiji i imamo velike šanse da sprovedemo sve najpotrebnije za naše žitelje. Od njih očekujemo podršku – rekao je Horvat.