Ovo je nova državna cesta jedne od najjačih poslovnih zona na sjeverozapadu županije

Autor mb

To je zasigurno projekt državnog karaktera, jer ova poslovna zona „ hrani „ veći dio KZŽ te ozbiljno puni državni proračun - ističe Jutriša

IMG-20210624-WA0003.jpg

Završena je prva etapa prve faze izgradnje nove državne ceste DC 233 kroz poslovnu zonu Drajža. Nova cesta duga je 1600 metara i proteže se do tvrtke Omco. Usporedno s tim, Hrvatske ceste nastavljaju s projektiranjem preostalog dijela nove ceste koja će ići sve do graničnog prijelaza u Malom Taboru, u duljini od oko 2.7 kilometara.

Poslovna zona s više od 1000 zaposlenih
Nova cesta prolazi rubnim dijelom rijeke Sutle kroz jednu od najjačih poslovnih zona na sjeverozapadu Krapinsko – zagorske županije, u kojoj je zaposleno više od 1.000 ljudi. Da bi se stvorili uvjeti za početak gradnje ove prometnice potrošen je dugi niz godina uvjeravanja odgovornih u potrebitost takvog rješenja. Uz to općina je također odradila veliki dio pripremnih aktivnosti od projektne dokumentacije do konačno i građevinske dozvole.

- Poslovna zona nije imala cestovni prilaz. Koristila se općinska nerazvrstana cesta koju su koristili građani i gospodarstvo istovremeno – naglasio je Jutriša. Zahvalio je svima koji su prepoznali značaj ovog projekta za gospodarstvo, premijeru, ministru prometa i dužnosnicima KZŽ , a koji su dio vladajuće strukture države. To je zasigurno projekt državnog karaktera, jer ova poslovna zona "hrani" veći dio KZŽ te ozbiljno puni državni proračun – zaključuje Jutriša.

Do kraja godine početak izgradnje rotora
U fazi projektiranja napravljena je i jedna greška zbog koje kod visokog vodostaja rijeke Sutle dovodi do plavljenja okolnih terena u većim razmjerima nego je to prije izgradnje ceste. Načelnik se nada da će se taj problem u suradnji s projektantom, Hrvatskim vodama i Hrvatskim cestama riješiti na odgovarajući način. Načelnik se nada i skorašnjem početku izgradnje rotora kao silaz s državne ceste DC – 206, Donji Hum – Pregrada, kao i izgradnja 300 metara spojne ceste na novu prometnicu kroz poslovnu zonu – ističe načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša. Radove izgradnje nove ceste izvodi tvrtka Colas, a financiraju Hrvatske ceste.