Održan prijem za roditelje i bebe. Načelnica: 'Nastojimo pomoći mladim roditeljima koliko najviše možemo'

Autor zagorje.com

Uz novčanu naknadu načelnica Krok uručila im prigodne poklon pakete

Općina Konjščina - darivanja novorođenih.jpg

Da su Općini Konjščina ljudi na prvom mjestu, posebice oni najmlađi potvrđeno je još jednom u utorak, kada je načelnica Anita Krok u prostorijama Općine priredila tradicionalni prijem za roditelje 14 novorođenih beba.

S ciljem poticanja pozitivnih demografskih trendova i sprječavanja odlazaka mladih obitelji, Općina roditeljima novorođenih beba dodjeljuje novčanu naknadu od 400 eura.

Kako ističe načelnica Krok, djeca su njihov prioritet i njihova budućnost te ih Općina prati od njihova rođenja.

- Najvažnije nam je ulaganje u ljude pa tako osim infrastrukturnih projekata, provodimo brojne aktivnosti i povećavamo financijska ulaganja koja se tiču djece i mladih. Tako Općina sufinancira boravak djece u vrtiću te činimo sve kako bismo poboljšali uvjete i omogućili najbolji predškolski odgoj i obrazovanje našim mališanima - rekla je načelnica Krok.

Osim novčane naknade, Općina Konjščina od 1. siječnja 2023. godine svojim novorođenim mještanima uručuje i prigodan poklon paket u vrijednosti od 60 eura.

- Pokušavamo pomoći mladim roditeljima onoliko koliko najviše možemo u okviru naših financijskih mogućnosti, a nastavit ćemo to činiti i dalje - poručila je načelnica Krok poželjevši djeci i roditeljima mnogo zdravlja, sreće i veselja.