Očić: 'Krapinske Toplice uskoro će biti u potpunosti pokrivene vodoopskrbom'

Autor zagorje.com

Ulaganja u sanaciju klizišta i vodoopskrbu u Krapinskim Toplicama mjere se u milijunima kuna

krapinske toplice radovi hv 13 svibanj 2021 (4).jpg

Načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić, donedavni predsjednik Općinskog vijeća Zvonko Očić te v.d. direktora VGO-a Hrvatskih voda za gornju Savu, Tomislav Suton, obišli su u četvrtak radove na području Općine vrijedne više milijuna kuna. Riječ je o radovima na sanaciji klizišta te daljnjem razvoju i izgradnji vodoopskrbnog sustava „Visoke zone“-Krapinske Toplice.

Što se tiče klizišta troškovi sanacije iznose 2,1 milijuna kuna a zajednički ga financiraju ŽUC Krapinsko-zagorske županije te Hrvatske vode čiji je udio u financiranju 1,16 milijuna kuna. Uz spomenuto klizište nalazi se još jedno koje Hrvatske vode financiraju zajedno sa Općinom Krapinske Toplice ukupne vrijednosti 727 tisuća od čega su Hrvatske vode osigurale 400 tisuća kuna.

-Podsjećam da smo po istom principu 2020.g. financirali klizište Polanščak Ukupne vrijednosti 672.727,27kn. Ovim putem moram napomenuti da uz vrlo dobru suradnju sa uskoro bivšim načelnikom i budućim Županom Ernestom te uskoro bivšim predsjednikom Vijeća i budućim Načelnikom Općine Zvonkom, uz redovan program na poziciji zaštite od štetnog djelovanja voda uredili većinu vodotoka na području, što je od 2017.g. investirano preko 3mil. kuna - izjavio je prilikom obilaska radova Suton.

Zadovoljan radovima je i načelnik Svažić: -Izuzetno sam zadovoljan da su se u rješavanju tih problema uključile i Hrvatske vode, naravno i Županijska uprava za ceste kroz svoje izravne izvore financiranja. Sastavni dio mog programa je da se ubuduće i sama županija kroz svoja proračunska sredstva aktivnije uključi u rješavanje tih problema - najavio je Svažić.

Nakon klizišta uslijedio je obilazak radova na Vodoopskrbi područja Krapinskih Toplica konkretno Izgradnja Vodoopskrbnog sustava „Visoke zone“-Krapinske Toplice. Radovi se izvode preko investitora Zagorskog Vodovoda, uz sufinanciranje Hrvatskih voda od 80 posto. Ukupna investicija predviđena za realizaciju do kraja iduće godine iznosi nešto više od 2 milijuna kuna.

-U narednom razdoblju očekuje nas realizacija vrlo bitnog projekta za povećanje kvalitete života i razvoja na području općine Krapinske Toplice, a to je EU projekt „proširenje sustava odvodnje i druga Faza izgradnje UPOVA-a Krapinske Toplice“. Ukupna investicija očekuje se u iznosu od 67 milijuna kuna od čega su 40 milijuna EU sredstva. Projektna dokumentacija je u završnoj fazi dok se sam početak realizacije očekuje tijekom 2022.g - najavio je Suton.

Očić je najavio da će uskoro Općina Krapinske Toplice imati 100 % pokrivenost vodoopskrbom: -Nakon izvođenja svih pripremljenih projekata na području općine uz pomoć Hrvatskih voda, a koje su omogućile pravodobne odluke Vlade na ćelu sa premijerom Plenkovićem, možemo zaključiti da će žitelji Krapinskih Toplica imati 100% pokrivenost vodoopskrbom. Ujedno će imati najmodernije sustav odvodnje po svim Europskim standardima, što je preduvjet za razvoj i visoku kvalitetu života u našoj Općini i našem Zagorju - zaključio je Očić.