Novi problemi sa žičarom Sljeme: Ne može dobiti uporabnu dozvolu zbog prekomjerne buke

Kako se neslužbeno doznaje, izvođač će morati izgraditi bukobran, koji će dodatno povisiti troškove cijelog projekta

Josip Regovic/PIXSELL - žičara Zagreb

Sanitarna inspekcija dala je odbijenicu za žičaru Sljeme jer nije ispunila pravila o prekomjernoj buci. Naloženo je da moraju sanirati taj problem, neslužbeno saznaje  24sata  iz izvora u Državnom inspektoratu.

Podsjetimo, u subotu je u tehničkom pregledu žičare bila sanitarna inspekcija Državnog inspektorata, koja treba dati mišljenje o prekomjernoj buci. Naime, zbog izvješća o mjerenju buke kasni izdavanje devete uporabne dozvole za rad žičare, za koju Gradu Zagrebu Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata, a ni Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture nisu dali mišljenje.

Zbrka je nastala oko pitanja: Je li mišljenje o buci u domeni prometne infrastrukture? U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture rekli su da “buka nije u njihovoj domeni” i uputili su Grad Zagreb da zatraži mišljenje od Fakulteta prometnih znanosti, a Sanitarna inspekcija Državnoga inspektorata Grad Zagreb je uputila na Ministarstvo zdravstva.

Iz Grada Zagreba slučaj su ocijenili “namjernim odugovlačenjem navodno zbog lokalnih izbora”. Kako neslužbeno saznaje  24sata , izvođač će morati izgraditi bukobran, koji će dodatno povisiti troškove cijelog projekta.