Kumrovec sutra potpuno spremno dočekuje završnicu WRC Croatia rallya

Po četvrti puta za redom WRC Croatia rally završit će u kumrovečkom kraju

RALLY 2.jpeg

Po četvrti puta najbolji će svjetski rally vozači voziti brzinac Zagorska Sela – Kumrovec koji je je 2022. proglašen najbolji rally brzincem na svijetu. Sutra će 4. izdanje WRC Croatia rallya završiti upravo u Kumrovcu, a očekuje se da će se tamo naći oko 30.000 gledatelja iz cijele Europe. Veliko je to priznanje za općine Kumrovec i Zagorska Sela, ali i za Krapinsko-zagorsku županiju u cjelini. Lokalne i županijske vlasti prepoznale su važnost ovog spektakularnog natjecanja za promociju destinacije. Ugostiti 30.000 gledatelja ozbiljan je izazov, ali Kumrovec i Zagorska Sela pronašli su dobitnu kombinaciju.

-Veselimo se što će po četvrti puta finale WRC Croatia rallya biti u Kumrovcu. Organizacijski smo se posložili i osudim se reći da nitko u Hrvatskoj ne može ovo ovako kvalitetno odraditi u jednom danu. Održavanje WRC rallya u našem kraju puno nam znači za samopromociju, gospodarstvo, ugostiteljstvo i turizam. Bilo nam je važno da ljudi vide da Kumrovec može nešto drugo organizirati osim „Dana mladosti“ i to na najvišem nivou. Ponosni smo na ovu pozitivnu priču uz završnicu WRC Croatia rallya u Kumrovcu – izjavio nam je načelnik Kumrovca, Robert Šplajt.

U organizaciju kumrovečkog dijela priča WRC Croatia rallya uključeno je 400 ljudi.

-Pripreme su bile dugotrajne i opsežne. Sigurnost vozača i gledatelja nam je najvažnija. Maksimalno ćemo pokriti sve dijelove staze i parkirališta redarima kako bi sve prošlo u najboljem redu – otkriva nam Šplajt.

Prvi gledatelji s kamperima doći će već večeras, a glavnina sutra rano ujutro. Prvi brzinac Zagorska Sela-Kumrovec počet će u 8,35 sati, a drugi u 13,15 sati, tako da će većina gledatelja u Kumrovec stići već oko 7 sati,  u njemu se zadržati do oko 16 sati, a sigurno će biti i onih koji će ostati do večeri. Zahtjevna je to zadaća za domaće ugostiteljstvo.

-Organizirali smo kvalitetnu gastronomsku-zabavnu ponudu. Imat ćemo i druženje za ljude koji nam stižu večeras, no ono glavno nas očekuje sutra. Idemo na kvalitetu, a ne na kvantitetu. Našim ćemo gostima ponuditi „brzu hranu“, bogatu ponudu pića i pristupačne cijene. Želimo da uz utrku uživaju i u svakom trenutku u našem kraju i da u svoje domove ponesu samo pozitivne dojmove – govori nam Šplajt.

Uz rally publiku u Kumrovec će stići i brojni uzvanici, a svoj je dolazak najavila i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koja je i prošle godine bila gost na WRC Croatia rallyu. Odbrojavaju se sati do ovog velikog spektakla nakon kojeg ćemo dobiti četvrtog osvajača WRC Croatia rallya. Gledatelji će zasigurno uživati u Kumrovcu.

-Kumrovec je potpuno spreman za četvrto izdanje WRC Croatia rallya. Nadam se samo da će nas vrijeme poslužiti, a prema najavama trebao bi biti lijep dan. Najvažnije nam je da sve prođe u najboljem redu, kako na stazi, tako i u gledalištu. Sigurni smo da će gledatelji sutra uživati u Kumrovcu – završio je Šplajt.

Nemojte nikako propustiti ovaj istinski automobilistički spektakl u Kumrovcu. Slušajte upute redara i uživajte u majstorijama najboljih svjetskih rally vozača i bogatoj gastronomskoj ponudi u Kumrovcu.

I na kraju obavijest da će od 5,35 do 16,15 sati biti zatvorena prometnica Zagorska Sela-Kuzminec Miljanski-Pušča-Donji Škrnik-Lončarev put-Kladnik-Kumrovec. Vidimo se sutra u Kumrovcu!