Izbornik Dalić se priključio hvalevrijednoj akciji "Kaftrio – udah života": 'Ena ima 12 godina i zaslužuje živjeti'

Autor zagorje.com
Ena i Zlatko Dalić1.jpg

Hrvatska udruga oboljelih od cistične fibroze dobila je veliku podršku javnosti za svoju kampanju „Kaftrio – udah života „ kojom se apelira na HZZO da u utorak 11.05. donesu pozivno rješenje oko stavljanja lijeka Kaftrio na listu. Upravo ovoj hvalevrijednoj akciji priključio se i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. "Ovo je Ena, ima 12 godina i boluje od ove teške bolesti. Ona nije samo jedna od 150 oboljelih u Hrvatskoj, ona je vesela, draga, topla djevojčica, učenica 5. razreda. Zaslužuje imati odrastanje bez briga! Zaslužuje živjeti!", stoji na Facebook stranicama Udruge.

Pročitajte objavu na Facebook stranici Hrvatske udruge oboljelih od cistične fibroze u cijelosti:

 

Kampanja je započela prošli tjedan sa humanitarcom Kristijanom Srpakom koji je odvozio u 4 dana turu od Čakovca do Međugorja Njega je 03.05. na put ispratilo vodstvo Udruge oboljelih od CF, a tom prigodom Anja Privara za RTL je rekla: "To je za nas nada za bolju budućnost, nada da, za početak, imamo budućnost jer mi umiremo kao mlade osobe". Tajnica udruge Anja Privara pojasnila je kako točno djeluje već spomenuti lijek. "Zaustavlja progresiju plućne bolesti, osobe koje su bile na listi za transplantaciju (pluća), s nje su maknute, osobe koje su koristile kisik sada ga praktički ne koriste. Mi definitivno na to gledamo kao na rasterećenje sustava, a je l' možete staviti cijenu na život, na mladi ljudski život?", pita se Privara.

 

Kampanji se još uvijek može pridružiti svatko tko želi svojom objavom podržati borbu. Fotografija sa porukom #kaftrioudahživota na FB ili IG profilu. Neka se naš glas daleko čuje!