DONESENE ODLUKE: Otvaraju se igrališta, na vjenčanjima obitelj i svjedoci, na sprovodima šira obitelj

Autor zagorje.com

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio Odluke

pavlovec igralište.jpg

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio:

Odluku o izmjenama i dopuni Odluke o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva , Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja, Odluku o načinu korištenja dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta te načinu bavljenja rekreativnim sportom na otvorenom za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Odluke stupaju na snagu s danom donošenja i objavit će se u Narodnim novinama.

Dječja igrališta, otvorena sportska igrališta te drugi sportski sadržaji na otvorenom mogu se koristiti pridržavajući se općih protuepidemijskih mjera te posebnih preporuka i uputa koje Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavljuje na svojim mrežnim stranicama. Bavljenje rekreativnim sportom na otvorenom dopušteno je uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera te posebnih preporuka i uputa HZJZ.

- DVD Zabok, DVD Gubaševo, DVD Pavlovec i DVD Špičkovina će u toku dana maknuti zaštitne trake i znakove obavijesti sa dječjih igrališta i javnih površina.Molimo građane da se i dalje pridržavaju svih općih protuepidemijskih mjera te posebnih preporuka i uputa HZJZ - obavijestili su iz Stožera civilne zaštite Grada Zaboka.

Proširuje se po pitanju pogreba mjera s najuže obitelji na obitelj, nema konkretnog ograničenja broja. Ukida se zabrana dostave cvijeća i glazbenih usluga. Posljednji ispraćaji hrvatskih branitelja, uz odavanje vojnih počasti, dopušteni su uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Sklapanje braka, u građanskom ili vjerskom obliku te sklapanje životnog partnerstva održava se u krugu obitelji i svjedoka te predstavnika službene osobe ili predstavnika vjerske zajednice, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa koje HZJZ objavljuje na svojim mrežnim stranicama.