'Do propusnica će moći i studenti i oni koji rade na ugovor o djelu'

Autor zagorje.com

Ministar uprave Ivan Malenica u razgovoru za RTL Danas otkrio je kako je do petka poslijepodne izdano 306.000 novih e-Propusnica, dok je oko 7.000 zahtjeva odbijeno

ivan malenica ministarstvo uprave.jpg

Ministar uprave Ivan Malenica u razgovoru za RTL Danas otkrio je kako je do petka poslijepodne izdano 306.000 novih e-Propusnica, dok je oko 7.000 zahtjeva odbijeno.

Kod izdavanja propusnica veliki je problem bio što ju nisu mogli dobiti oni koji radi na studentski ugovor i oni koji rade na autorskom ugovoru. To će se sada promijeniti, prenosi Vijesti.hr.

- U svakodnevnoj smo komunikaciji sa Nacionalnim stožerom koji daje upute lokalnim stožerima i iskomunicirali smo da i studenti i oni koji rade na ugovor o djelu koji podnesu zahtjev, da im stožeri to uzmu u obzir - rekao je Malenica.

e-Propusnice se izdaju na 14 dana, što je preporuka Stožera, a tvrtkama će se omogućiti da ih lakše produže, bez ponavljanja upisivanja svih podataka.

Zbog velikih tehničkih problema ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da će se možda odgoditi uvođenje e-Propusnica, no Malenica vjeruje da će one ipak ići od ponedjeljka, prenosi Vijesti.hr