Darko Šlogar novi je generalni direktor Vatropacka u Hrvatskoj

Autor zagorje.com
darko šlogar vetropack.png

Vetropack grupa, jedan od vodećih proizvođača staklene ambalaže u Europi, imenovala je Darka Šlogara novim generalnim direktorom proizvodne lokacije u Hrvatskoj, a poziciju preuzima 1. siječnja 2023.

Time nasljeđuje Tihomira Premužaka, koji je u kolovozu neočekivano preminuo, nakon čega je Šlogar privremeno preuzeo vođenje Vetropack Straže d.d. Također, tvrtka se uselila u nove urede u Zagrebu, obavještavaju iz tvrtke.

Darko Šlogar ima više od tri desetljeća iskustva u proizvodnji stakla. Otac dvoje djece, rođen 1963. godine, studirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Po završetku studija, 1988. godine zaposlio se u Tvornici stakla Straža – današnjoj Vetropack Straži d.d., i to kao tehnolog za unapređenje proizvodnje. Jedan od glavnih projekata za koje je bio zadužen u proizvodnji bilo je osnivanje odjela konstrukcije alata. Početkom 1990-ih godina prelazi u prodaju, a godine 2001. postaje direktor marketinga i prodaje.

Tijekom svoje karijere novi generalni direktor angažirao se na raznim područjima te je primjerice radio u srednjoj školi za obrazovanje staklarskih kadrova u Rogaškoj Slatini kao predavač predmeta informatika i tehničko crtanje. Jedno je vrijeme i honorarno obnašao funkciju načelnika Općine Hum na Sutli. Šlogar želi nastaviti priču o uspjehu Vetropack Straže d.d. pri čemu se pouzdaje u lokalne zaposlenike, kao i u snagu Vetropack grupe vezanu uz kvalitetu proizvoda i održivost. "Ponosan sam što već toliko dugo radim za ovu kompaniju usmjerenu prema budućnosti, koja je ujedno i važan poslodavac u regiji. Oblikovanje budućnosti tvornice koja još uvijek raste izazovan je zadatak i doista mu se veselim", kaže Šlogar.

Vetropack Straža d.d. trenutno se useljava u nove urede u hrvatskom glavnom gradu. "S poslovnim prostorom u Zagrebu želimo rasteretiti prostor u tvornici u Humu na Sutli. To pokazuje da naša tvornica ide u dobrom smjeru i s puno optimizma gledam prema budućnosti", zaključuje Šlogar.

Inače, Vetropack grupa jedan je od europskih vodećih proizvođača staklene ambalaže za hranu i pića s oko 4000 zaposlenih i godišnjim prihodom od 816,5 milijuna švicarskih franaka (2021.). Vetropack ima najsuvremenije tvornice te prodajne i distribucijske urede u Švicarskoj, Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, Slovačkoj, Ukrajini, Italiji, Republici Moldovi i Rumunjskoj.

Vetropack omogućava uživanje u hrani i piću na siguran, elegantan i odgovoran način. Staklo smatramo najodrživijim ambalažnim rješenjem i savršenim materijalom za sigurno pakiranje hrane. Njegujemo holistički pristup pružanju usluga kupcima i na taj način podržavamo kupce u optimizaciji njihovih lanaca vrijednosti te time jamčimo sigurnost potrošača. Naša odlika su dugoročni i bliski poslovni odnosi. Ponašamo se odgovorno prema okolišu i ekonomično te u skladu s time težimo minimalnom ugljičnom otisku duž čitavog opskrbnog lanca. Zalažemo se za recikliranje jer smatramo da je to ključ za optimizaciju životnog ciklusa proizvoda, kažu iz Vetropacka.