Bombaša na HEP-ovce prijavili za pokušaj ubojstva, našli mu još jednu bombu, pušku i streljivo

Autor zagorje.com

U pretrazi našli su osigurač bombe te još jednu ručnu bombu M-75, lovačku pušku i 46 komada streljiva.Počinitelju slijedi niz kaznenih prijava

policija traka  (7).jpg

Policija je bombaša (71) koji je pokušao ubiti radnike HEP-a prijavila za niz kaznenih djela. Pretražili su tri kuće i dva vozila koje koristi te naši još oružja. Tri radnika HEP-a teško su ozlijeđena u eksploziji
Muškarca (71) koji je jučer bacio bombu na radnike HEP-a i teško ih ozlijedio policija je prijavila za pokušaj teškog ubojstva te niz drugih kaznenih djela, izvijestili su iz požeške policije, prenosi 24 sata.

Detalji napada


Nako što su obavili istragu, iz policije su izvijestili o detaljima napada. Kakon navode, muškarac je jučer oko 9.19 sati u Ulici Jana Žiške iz kuće bacio ručnu bombu na trojicu radnika HEP-a starih 52, 53 i 55 godina koji su teško ozlijeđeni.
U eksploziji je oštećen i HEP-ov teretni auto te obiteljske kuće u vlasništvu muškaraca starih 46 i 74 godine.
Po nalogu Županijskog suda u Bjelovaru pretražili su tri obiteljske kuće na području Pakraca i dva auta koje koristi muškarac (71). Tu su našli osigurač bombe te još jednu ručnu bombu M-75, lovačku pušku i 46 komada streljiva.
Nakon istrage, protiv njega su podnijeli kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Teško ubojstvo u pokušaju“, „Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ te optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana zbog neovlaštenog posjedovanja puške i streljiva koji su pronađeni u pretrazi.
Osumnjičeni 71-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.


Teško ozlijeđeni radnik HEP-a je stabilno, čeka se buđenje


HEP-ov radnik koji je u kritičnom stanju dovezen na KBC Zagreb sinoć je operiran i nije životno ugrožen te se čeka njegovo buđenje. Rekao je to jutros ravnatelj bolnice Ante Ćorušić za Studio 4 HTV-a.
- Sinoć je hitno operiran, nakon stabilizacije. Bio je jedno vrijeme loše, nakon operacije je stabilan. Imao je multiple gelere i po glavi, abdomenu, trbuhu, nogama. Jutros sam se čuo s docentom Željkom Jelinčićem koji ga je i operirao i koji mi je rekao da je jutros stabilan. Uskoro očekujemo i buđenje pacijenta. Ozljede glave nisu tako ozbiljne da bi bio životno ugrožen. On je stabilno i mi očekujemo da će biti sve bolje i bolje. Čekamo buđenje da vidimo kakvi su eventualno neurološki problemi zbog ozljede glave - rekao je Ćorušić.