BEROŠ: 'Ne mogu reći da će 1. veljače doći do popuštanja, to ovisi o nekoliko stvari‘

Autor zagorje.com

Ministar zdravstva Vili Beroš gostovao je u RTL Direktu. Govorio je o situaciji s koronavirusom te o mogućem popuštanju mjera

Tomislav Miletic/PIXSELL - Beroš

Index je doznao kakvi su doista planovi kada je riječ o popuštanju mjera. Iz pouzdanog izvora doznaju kako je moguće popuštanje mjera već 1. veljače, no uz određene uvjete. Glavni uvjet za to jest da broj novozaraženih nastavi padati, odnosno da nastavi padati udio novih slučajeva u ukupnom broju dnevnih testiranja. Danas je taj broj bio nešto manji od 15 posto, a za otvaranje je, kako doznajemo, potrebno da udio novozaraženih među testiranima padne za još nekoliko postotnih bodova.  Prve bi na redu za popuštanje bile teretane, ali i terase kafića i restorana. Kako doznaju, nema gotovo nikakve šanse da se od 1. veljače otvore i zatvoreni prostori restorana i kafića.

Ministar zdravstva Vili Beroš gostovao je u RTL Direktu. Govorio je o situaciji s koronavirusom te o mogućem popuštanju mjera.

- Od početka govorimo da je potrebno epidemiološku situaciju pratiti iz dana u dan i donositi odluke. Prema tome, u ovome trenutku ja ne mogu reći da će 1. 2. doći do popuštanja. To će isključivo ovisiti o epidemiološkoj situaciji, ali i brojnim drugim faktorima koji će tih dana biti aktualni. Ako će i doći do relaksacije, ona će biti postepena, u ovom trenutku još nemamo redoslijed. Možemo reći da će to biti jedna od prvih aktivnosti, pogotovo ako se te aktivnosti odvijaju vani, u uvjetima koji su epidemiološki zadovoljavajući - kazao je.