Astor se nije vratio s lova u Pili, a izgubiti se u šumi nije mogao

Autor mb

Astor je vrhunski lovački pas, iznimne građe, vrijedan oko 1.000 eura, no vlasniku od neprocjenjive vrijednosti

-

Na području Parka Prirode Medvednica oko Lovačkog doma Pila još 20. prosinca prošle godine nestao je lovački pas. Njemački lovni terijer, crne kratke dlake s narančastom ogrlicom na kojoj se nalazi broj mobitela vlasnika.

Astor se nije vratio iz lova
Astor je vrhunski lovački pas, iznimne građe, vrijedan oko 1.000 eura, no vlasniku od neprocjenjive vrijednosti. Vlasnik izgubljenog psa je lovac i kinolog, član Lovno – kinološkog kluba Zagorje Krapina i Lovačke udruge 'Jazavac' Pila - Stubičke Toplice Mario Tovernić iz Bedekovčine, koji je tu kišnu nedjelju sa svojim Astorom bio u lovu u Pili. Astor se do tada uvijek uredno vraćao na mjesto polaska, no ovaj put nije se vratio.

Neumorno ga po šumama tražio dva tjedna
Pas ima rodovnicu i svu moguću dokumentaciju te IPO - ispit položenih prirodnih osobina. Ima tetovir broj u lijevoj uhu 22698 i pod tim brojem se vodi u Hrvatskom kinološkom savezu. – Astor ima odličnu orijentaciju i savršen povrat. On i njegov brat praktički su odrasli u toj šumi. Ja sam lovnik i gore sam barem tri puta tjedna. Taj pas zna svaku 'guduru', jarak, potok, tako da se nije mogao izgubiti – napominje Mario koji ga je neumorno tražio puna dva tjedna. Kontaktirao je i sva skloništa za napuštene životinje, objavio oglas na fejsu, no Astoru ni traga. No, još nije odustao.

Apel planinarima, lovcima, poštarima…
Sumnja da je pas možda došao do kuće nekih starijih ljudi koji su ga stavili na lanac misleći da nema vlasnika. Takav slučaj imali su njegovi kolege, kada je psa koji se traži, primijetio poštar na lancu u dvorištu jedne kuće. Stoga apelira na lovce, planinare, rendžere, šumare, šetače, veterinare pa i poštare, da ukoliko imaju kakva saznanja ili korisne informacije da mu jave na broj mobitela 099/ 795 0025.

Slučaj prijavljen i na policiji
Slučaj je, kaže Mario, prijavljen i na policiji u Donjoj Stubici, tako da se informacije mogu dojaviti i njima. Druga mogućnost da ga je uzeo netko od planinara i šetača, jer taj dan kada je s Astorom bio u lovu, parkiralište u Pili bilo je krcato automobilima, a šuma puna planinara i šetača. Možda je završio u Zagrebu ili tko zna gdje. Apel je uputio i prema njima. Potraga još nije završila, stoga i vas dragi čitatelji molimo ukoliko imate kakve informacije pomozite pronaći Astora. Nalazniku slijedi nagrada.

Pas je bio ozlijeđen i ima ožiljak na glavi