Akcija Bananko : Nakon krađe čokoladica, pijani bježali pred policijom

Autor

Dvojica maloljetnika M. K. (17 i M.N. (16) izveli su drsku krađu u skladištu tvrtke SPAZ u centru Zaboka. Naime, skladiš

p_100250kras-banankoBox.jpg
Dvojica maloljetnika M. K. (17 i M.N. (16) izveli su drsku krađu u skladištu tvrtke SPAZ u centru Zaboka. Naime, skladište se nalazi u dvorištu obiteljske kuće, a maloljetne lopove nije obeshrabrio ni pas koji cijelu noć čuva dvorište. Dečki su se tijekom noćnog provoda odlučili malo „zabaviti“ obijanjem vrata skladišta, no ispostavilo se da to nije bilo ni potrebno, jer su u blizini pronašli ključ.


Slatki plijen

Šuškanje po dvorištu primijetio je pas i počeo glasno lajati, a na susjednim kućama počela su se paliti svjetla. Lopovi su tako pobjegli preko susjednog dvorišta sa skromnim plijenom - 300-tinjak čokoladica Bananko, Kinder Bueno i Dorina.

Nekoliko kuća dalje provalnike je čekao 22-godišnji J.K. u Yugu bez tablica, te su se odvezli prema Oroslavju. Tamo ih je presrela policijska ophodnja koja ih je pokušala zaustaviti u redovitoj kontroli prometa, no „nestašna ekipa“ nije im se željela zaustaviti. Uslijedila je policijska potjera, te su zaustavljeni tek u Zaboku, navodno zbog puknuća gume na automobilu. Prilikom policijske obrade ustanovljeno je da su dečki ulovljeni nakon krađe, a u automobilu je pronađen slatki plijen. Uz to, vozač J.K. zaradio je i nekoliko prometnih prekršajnih prijava.

Pijan, bježao, bez registracije i pojasa

Izmjereno mu je 1,29 promila alkohola u krvi, u trenutku upravljanja automobilom nije bio vezan, nije se zaustavio policijskoj patroli i to sve bez registracijskih pločica, koje je mudro pospremio u prtljažnik (vjerojatno prije odlaska u pljačku). Tako je provalnička avantura neslavno završila u zabočkoj zgradi policije, gdje je vozač J.K. zadržan do otrežnjenja, a maloljetnici do dolaska roditelja.

Protiv njih, prema slovu zakona, policija će uputiti tek izvješće Centru za socijalnu skrb, a oštećeni ih vlasnik može privatno tužiti za materijalnu štetu, koja se procjenjuje na oko 700 kuna. Inače, vlasnik nije ni znao za krađu, dok mu ujutro policija nije pozvonila na vrata i vratila mu dio ukradene robe.