Zagorec u punom ritmu!

U sedam dana odigrali čak četiri pripremne utakmice

12.JPG

Krapinski Zagorec u sedam je dana odigrao čak četiri pripremne utakmice. Najprije je u ponedjeljak gostovao u Zagrebu kod novog drugoligaša Jaruna te pretrpio poraz 2:1 (strijelac Petar Bračević). Jarun je poveo u 20. minuti, nakon čega je Zagorec preuzeo inicijativu te uspio izjednačiti. Domaćini su svoj drugi, pobjednički, gol postigli u 90. minuti. Trener Milinović je Lekinim trupama odlučio suprotstaviti sljedeći sastav: Bruči, Landripet, Mlinarić, Tarle, Vučemilović-Franjić, Radoš, Aščić, Pelko, M. Majcenić, Smrekar, Hoić (još su igrali: Bračević, Dauti, Strabić, Topolovec, Kolar, Iveković).

U slijedećem susretu Zagorec je gostovao kod drugoligaša Dubrave Tim kabel i nakon odličnog prvog poluvremena  (1:1)  u drugom je primio četiri, a postigao jedan gol te je na kraju domaćin slavio 5:2. Oba gola za Zagorec postigao je Matija Smrekar. Ovog puta Zagorec je nastupio u sljedećem sastavu: Vinceljak, Landripet, Mlinarić, Grgić, Tarle, Radoš, Aščić, Bračević, Pelko, Majcenić, Smrekar (još su igrali: Vučemilović-Franjić, Babić Strabić, Dauti, Topolovec, Brčić).

Nakon toga je visoko pobijedio svoje juniore da bi u subotu, 7. kolovoza, ugostio Polet iz Svetog Martina na Muri, trećeligaš te ga pobijedio rezultatom 4:2 (isti rezultat kao i prva pripremna utakmica Zagorca kada je u Zagrebu pobijedio Vrapče – oba gola Matija Smrekar). U ovaj susret trener Milinović je u „vatru“ poslao sljedećih jedanaest: Vinceljak, Landripet, Grgić, Vučemilović-Vranić, Mlinarić, Radoš, Aščić, M. Majcenić, Bračević, Hoići Smrekar. Još su igrali: Iveković, Brčić, Topolovec, Pelko, Strabić i A. Majcenić.

Puno je još posla pred stručnim stožerom Zagorca, jer ono što upada u oči je visoki broj primljenih golova – 10 (2,5 gola po utakmici), ali istovremeno možda veseli i broj postignutih pogodaka – 11 ( 2,75 po utakmici ). Od 11 postignutih pogodaka Zagorca čak je 7 postigao Matija Smrekar što samo najavljuje da će Smreki i ove sezone biti prava „napast“ za protivničke golmane.

O dosadašnjem tijeku priprema trener Milinović nam je rekao: „Dosta naporno radimo i dečki su, znam i vidim, umorni, ali to je i bit da budemo umorni, jer ne spremamo se za prijateljske utakmice već prvenstvo. No, isto tako se nadam da ćemo nakon ovih pripremnih utakmica i još 2 tjedna aktivnog rada spremni dočekati prvenstvo. Današnja utakmica je pokazala da se može odigrati poluvrijeme bez primljenog gola što i želim da ekipa shvati da mora biti čvrsta i da možemo biti kompaktni u svim dijelovima odnosno u svim segmentima igre. Zadovoljan sam da smo pobijedili. To je najbitnije, ali još moramo te detalje u fazi obrane poraditi da protivniku ostavljamo što manje prostora za prilike.“