Za krapinski sport 200 tisuća eura: 'Zahvaljujući Gradu, sport je sve jači u našem gradu'

Autor rj/sp

Osim ovih sredstava koja se dodjeljuju Savezu, mnogo se ulaže u sportsku infrastrukturu

IMG_4481.JPG

U Krapini je danas gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović potpisao s predsjednikom Krapinskog športskog saveza ugovor o dodjeli financijskih sredstava za potrebe realizacije programa javnih potreba u sportu Grada Krapine za 2023. godinu. Grad tako Savezu dodjeljuje 200 tisuća eura, a Savez kao krovna organizacija raspodjeljuje ta sredstva prema svojim članicama, njih 17 klubova i udruga.


- Svake godine sredstva koja se osiguravaju za rad Sportskog saveza se povećavaju i od 2013. do sada smo sredstva udvostručili. Imamo izuzetno aktivne udruge i sportaše, a najvažnije je da okupljaju sve više mladih. U vrijeme COVID - a bilo je teže trenirati i funkcionirati, možda je došlo do lagane stagnacije, no lijepo je da se nakon epidemije povećava broj djece i sportaša. Ponekad nisu sami rezultati toliko važni, koliko je važno da se što više djece i mladih uključuje u sportski život i život klubova – istaknuo je gradonačelnik.


Dodao je da se osim ovih sredstava koja se dodjeljuju Savezu mnogo ulaže u sportsku infrastrukturu. -U proteklih nekoliko godina praktički u svim našim mjesnim odborima sagradili smo sportska igrališta. Započeli smo s uređenjima fitness parkova odnosno parkova na otvorenom, trenutno ih imamo 4 na području grada, kod Sportskog centra u Podgori, kod OŠ Ljudevit Gaj, OŠ A. Cesarca i u Polju Krapinskom, a ove godine planiramo urediti još dva, jedan u Lepajcima kod područne škole i još na jednoj lokaciji koju ćemo naknadno odrediti. Kroz dvije do tri godine nam je cilj da se taj fitness na otvorenom napravi u svim mjesnim odborima – istaknuo je Gregurović.


Mnogo se posljednjih godina ulagalo i u uređenje Sportskog centra u Podgori. – Uređeno je novo igralište s umjetnom travom, pomoćno igralište, posijana nova trava, uređeno igralište za nogomet u kavezu, zamijenjeni reflektori na vanjskom otvorenom rukometnom igralištu. Uređuju se svlačionice. Osigurali smo i sredstva za projektnu dokumentaciju za multifunkcijsku dvorana na Sportskom centru u Podgori, u iznosu 46.450 eura, a osigurana su sredstva i za projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju kuglane. Želja nam je da se u budućnosti vrati kuglana, imali smo natječaj za projektnu dokumentaciju još prošle godine, no nažalost na natječaj nismo dobili niti jednu ponudu. Nadam se da ćemo ove godine biti bolje sreće i da ćemo uspjeti realizirati da se ove godine pripremi ta projektna dokumentacija – rekao je gradonačelnik.


Osigirana su i sredstva za izgradnju montažnih tribina uz novo igralište s umjetnom travom, kao i za otkup zemljišta i izradu projektne dokumentacije za nove teniske terene. – Među ostalim projekatima koje planiramo provesti kroz ITU mehanizam, jedan je i revitalizacija sportskog centra u Podgori s novim sadržajima – zaključio je Zoran Gregurović.

Saša Kundih zahvalio je Gradu i gradonačelniku i istaknuo da se zadnjih godina zaista puno ulaže u sport. – Sve to dovelo do toga da imamo zaista puno mladih u svim sportovima, najviše ih je u nogometu, zatim rukometu, košarci, ali imamo i novih klubova, svate, kickboxing itd. Mislim da trenutno u gradu imamo preko 700 djevojčica i dječaka koji su u sustavu natjecanja i to je rezultat svega što Grad ulaže u sportske objekte, savez i klubove. Zahvaljujući Gradu, sport je sve jači u našem gradu. Nadam se da će Grad Krapina i dalje biti uz spot i sportaše, jer naši klubovi postižu zaista zavidne rezultate – rekao je Kundih te istaknuo veliku potrebu za izgradnjom multifunkcionalne sportske dvorane.


-Kada bi se izgradila, onda bi naši sportaši mogli trenirati cijeli dan. Jer, sa sportskim dvoranama koje su nam na raspolagnju, imamo ograničeno vrijeme za treninge, trošak tih dvorana je velik, 40 posto našeg proračuna. Apeliram i na ljude u Županiji koja je osnivač dvorana da probaju smanjiti cijene tih dvorana dok Krapina ne dobije pravu gradsku sportsku dvoranu – zaključio je Kundih.