Za Grand Prix Hrvatske u borbi čak 48 posada

Autor

Nakon dvije uspješno održane utrke 2004. i 2005., Zabok će po treći puta biti domaćin utrke Svjetskog prvenstva u motokr

p_578005motokrsslika_zab.jpg
Nakon dvije uspješno održane utrke 2004. i 2005., Zabok će po treći puta biti domaćin utrke Svjetskog prvenstva u motokrosu za prikoličare. Utrka pod nazivom Grand Prix Hrvatske druga je u ovogodišnjem kalendaru Svjetskog prvenstva, stoga i ne čudi da se za utrku na Vučaku prijavilo čak 48 posada.


Staza Vučak duga 1740 metara, koja ima 11 atraktivnih skokova, nije mijenjala izgled. Jedine promjene u odnosu na prošlu godinu su prošireni box i montažna tribina od 100 mjesta za uzvanike.

Favoriti utrke

Od 48 posada, spomenut ćemo favorite. Prošlogodišnji pobjednici Svjetskog prvenstva i vodeći nakon 1. utrke ovogodišnjeg SP, Daniel Willemsen (NIZ) i Sven Verbrugge (BEL) nastupit će sa startnim brojem 1. Broj 117 na svom će motoru imati prošlogodišnji viceprvaci svijeta i pobjednici prošlog zabočkog Grand Prixa Latvijci Kristers Sergis i Kaspars Stupelis. Nakon nešto lošijeg starta u Ossu sigurno će se boriti za najviše postolje. Jaka njemačko-švicarska posada Marko Happich i Meinard Schelbert nastupit će s brojem 5. Broj 4 krasit će motor ljubimaca zabočke publike Rusa Evgeny Scherbinina i Sergeya Sosnovskoh. Svakako treba spomenuti još i Belgijance Jana Hendrickxa i Tima Smeuninxa s brojem 7, Latvijce Marisa Rupeiksa i Haraldsa Krupnieksa s brojem 3, Nizozemce Jarno Van der Boomena i Henry Van den Wiela s brojem 6. Među spomenutim vozačima vrlo vjerojatno se krije ime budućeg pobjednika.

Vrhunski uvjeti za utrku

Radovi na stazi protječu u najboljem redu i Vučak će biti potpuno spreman za još jedan veliki spektakl. Prema vremenskim prognozama u nedjelju bi trebao biti sunčan dan. Kako je ovih dana padala kiša, staza bi trebala biti vrhunski pripremljena. Ni previše suha, ni previše blatna. Ove godine se na Vučaku očekuje preko 5000 gledatelja. Organizator se za njih pobrinuo vrhunskom ponudom jela i pića, te kulturno-umjetničkim programom u kojem će nastupiti limena glazba grada Zaboka i kuburaši. Nakon utrke, program će se odvijati na Zabočkom trgu.

INA generalni sponzor

I ove godine pokrovitelj priredbe je predsjednik Republike, Stjepan Mesić, u čije će ime u Zabok stići njegov izaslanik dr. Hrvoje Cvitanović. Generalni sponzor utrke je INA. Direktor utrke je tajnik MCK Zabok, Cvetko Grabušić, a delegat je ponovno Indonežanin Faryd Sungkar.

Cijena ulaznice za ovaj istinski spektakl iznosi 40 kuna, a djeca do 12 godina ne plaćaju ulaz.

Vozači su spremni, Zabok je spreman, za istinski spektakl treba još samo publika koja će zaista imati što vidjeti i nadamo se da će doći u što većem broju.

Satnica natjecanja

Petak, 19. svibnja

16.30 Inspekcija staze
17.30 Sastanak s organizatorom

Subota, 20. svibnja

7.30-11.00 Tehnička kontrola i verifikacija
11.15 Sastanak žirija
12.00 Sastanak s vozačima
13.00-17.40 Slobodni trening po grupama
18.00 Sastanak žirija

Nedjelja, 21. svibnja

9.00-10.00 Proba startnih vrata
13.00 Prva utrka
14.00 Sastanak žirija
15.30 Druga utrka
16.30 Sastanak žirija