Vinko Kotarski od ove sezone branit će boje Trešnjevke

Nakon što je četrnaest godina proveo u svom matičnom klubu, napadač zabočke Mladosti promijenio je sredinu

-kotarski

Nakon što je četrnaest godina bio vjeran zabočkoj Mladosti, 24-godišnji Zabočanin Vinko Kotarski „Zaseku“ je zamijenio „Grabom“ i od ove sezone postao igrač novog trećeligaša Trešnjevke. Bio je to nekako logičan i očekivan slijed događaja za ponajboljeg igrača Mladosti u posljednjih pet godina. U proteklom je periodu Vinko imao dosta kako domaćih ponuda tako i iz austrijskih liga, ali je ostajao vjeran zabočkom dresu. No zov treće lige ovoga je puta bio jači. Bilo bi žalosno da igrač takvog kalibra cijeli svoj život provede u četvrtom rangu. Dapače, mišljenja smo daje Vinko sposoban i za rang više, tj. drugu ligu, a toga je i sam svjestan.
Vinko je počeo igrati nogomet s osam godina u zabočkoj Mladosti. S 13 godina prelazi u zaprešićki Inter, gdje se u omladinskom pogonu zadržao nekoliko sezona, da bi se u sezoni 2011./2012. vratio u juniore Mladosti s kojima osvaja županijsku ligu i Dvoransko prvenstvo. Za seniorsku ekipu u četvrtoj ligi debitirao je s nepunih 16 godina u „zagorskom derbiju“ protiv Gaja, a u vatru ga je ubacio Ignac Jurina. Mladost je te sezone ispala, ali se ekspresno vratila za jednu sezonu. U prvu momčad ga je tada „zacementirao“ nažalost pokojni Srećko Tisanić. U sedam četvrtoligaških sezona Vinko je odigrao 156 utakmica i postigao 48 golova. Šteta je što se ne broje asistencije u četvrtom rangu jer ih je ovaj ljevonogi napadač imao napretek.
- Teško mi je pao rastanak s ekipom, ali nakon svih tih godina iskorak u višu ligu bio je naprosto nužan. Zahvaljujem momčadi i treneru Kovjaniću na potpori. S obzirom na to da sam pri kraju studiranja na Kineziološkom fakultetu (smjer nogomet) odlučio sam da ću karijeru nastaviti u zagrebačkom trećeligašu i mislim da nisam pogriješio što sam odabrao upravo Trešnjevku – govori nam Vinko Kotarski.
- Uvjeti na kultnoj Grabi su odlični. Klub ima odlične temelje i surađuje s Beijing Sport University. Iza nas je tjedan dana priprema i tu je uz mene nekolicina novih igrača i uz novog trenera Tomislava Lopca još smo svi zajedno u fazi upoznavanja. Na prvu ekipa je mlada, ambiciozna i naravno kvaliteta je vidljiva – prenio nam je prve dojmove o svom novom klubu Vinko.

Zeleni iz „Grabe“ sigurno ne žele biti samo prolaznik u trećem rangu. Klub se pojačao u svim segmentima i želi ostvariti dobar rezultat. - Ambicije kluba su završiti prvenstvo u prvih osam. Konkurencija je velika i bit će to zanimljivo prvenstvo . Nema tu puno filozofiranja, na meni je da naporno treniram i da opravdam povjerenje kluba na terenu, a uz to se nadam da će me ozljede zaobilaziti. Želim se dokazati u trećoj ligi, a onda pokušati zaigrati i u drugoj ligi. Vrijeme će pokazati svoje – završio je Vinko Kotarski. Nadamo se da će Vinko dokazati da je igrač i za veće domete od treće lige. Otišao je već u zrelim igračkim godinama, kvalitetu posjeduje, a uz to je i veliki radnik. Uz sve te karakteristike nema razloga da ne uspije u svojim naumima.