Važna pobjeda Mladosti Marija Bistrica

1. ŽNL 20. kolo: Mladost Marija Bistrica – Inkop 2:0

mladost mb - inkop 07.JPG

U 20. kolu 1. zagorske nogometne lige Mladost je u Mariji Bistrici dočekala Inkop iz Poznanovca. Domaćini su u borbi za opstanak, gosti su na drugom mjestu, ali u proljeće Mladost je osovjila više bodova od Inkopa i dobila je već jednu međusobnu utakmicu. U ovoj je sada bio još veći ulog. Inkop pak želi bolje rezultate.

U završnici prvog poluvremena Radiković za 1:0

Domaćini su od početka krenuli da inicijativom, a prvi pokušaj imali su u petoj minuti, kada je Mateo Pisk ubacio iz slobodnjaka sa 40 metara, a Mario Brlečić glavom da 10tak metara puca preko gola. Gosti su prvi puta zaprijetili u sedmoj minuti, nakon osvojene lopte na 40 metara i malo kombinacija, sa 20 metara zapucao je Tomislav Kuljak, ali pored gola. U osmoj minuti dobar prodor Roberta Pavetića za domaćine po desnoj strani, no udarac po zemlji lako je obranio Gabrijel Mirt. S druge pak strane u 11. minuti Marko Dumbović iz slobodnjaka sa 25 metara pogađa živi zid.

U 13. minuti odlična lopta na pet metara u napadu domaćina za Valentina Mesara, no izostala je brza reakcija i na kraju je udarac završio u bloku U 17. minuti nakon greške Darija Frajtaka, koji dodaje loptu u for Dumboviću, akciju dobrim udarcem završava Borna Brezak, no Ivan Milički odlično brani. Na drugoj strani minutu kasnije odlično puca Mesar, no blok opet spašava Mirta. U 34. minuti Pavetić je trčao na jednu loptu na lijevoj strani, Mirt je izlazio s gola, ali Pavetić ne puca iz prve, već petlja, pa prilika propada.

U 39. minuti priliku za goste kreirao je sudac Komorski kojeg je lopta pogodila na 20 metara, domaći su stali, ali igra nije prekinuta. Dok su se domaći žalili, netko je od gostiju pucao sa 18 metara, a Milički obranio, ali se lopta odbila na nogu Brezaku. No, Milički još jednom fantastično brani i ostaje 0:0. I kad se već činilo da će se na odmor bez golova, Gabrijel Radiković primio je jednu loptu na 20 metara na desnoj strani, malo pričekao, kako nitko nije izašao na njega, odlučio se na udarac i vrlo precizno pogodio suprotni kut Mirta za 1:0.

Mesar u nadoknadi potvrdio važnu pobjedu

U nastavku domaćini su zaprijetili u 47. minuti kada je Brlečić dobro proigrao Pavetića, ali je obrana nekako otklonila opasnost. Na drugoj strani Tomislav Lešković puca s 20 metara s desne strane, u vanjski dio stative. U 49. minuti odlična kombinacija domaćina u opasnoj zoni, lopta za Radikovića, koji puca sa 14 metara iz prodora, ali Mirt odlično brani. U 51. minuti na drugoj strani da 16 metara puca Lovro Topolovec, ali Milički je na mjestu.

U 54. minuti ogromna pogreška glavnog suca Komorskog. Pavetić je jurio na jednu loptu na 40 metara, golman Mirt je izlazio na nju, Pavetić ju prvi odnosi, a Mirt ga ruši. Sudac svira prekršaj i daje žuti karton Mirtu, iako je to definitivno bila izgledna prilika za postizanje gola, jer je Pavetić samo trebao gurnuti loptu u prazan gol, a igrač koji je sve pratio nije bio u prilici spasiti situaciju. (Sudac je poželio objasniti nakon utakmice, kako se ne radi o izglednoj situaciji jer se igrač kreće prema aut crti. Njegova je na terenu ionako najvažnija, no istine radi, do te crte Pavetić je imao gotovo 20 metara, i da nije pretrpio prekršaj, nakon tri koraka morao bi samo gurnuti loptu u prazan gol). 

U 58. minuti gosti imaju slobodnjak malo u polovici domaćina, ubacuje na 12 metara gdje glavom puca, a Milički brani. Zatim smo u 61. minuti vidjeli nešto što rijetko viđamo. Neizravan udarac za goste zbog moguće predugog držanja lopte golmana ili nekog drugog razloga. Domaćini su se obranili iz nezgodne situacije, a u nastavku akcije dolazi do sudara Miličkog i jednog igrača Inkopa. Nekoliko minuta se ukazivala pomoć, a nakon toga i krpala mreža, koja se kod tog događaja poderala. Nažalost sve manje nogometa smo gledali.

U 76. minuti nakon kornera za domaćine glavom puca Jurica Ščuric, Mirt odbija, ali lopta ide prema golu, ali ju netko s crte izbija. U 83. minuti ubacivanje u kazneni prostor domaćina, u gužvu, gosti traže igranje rukom, no sudac samo odmahuje. Ovaj puta bijesni su gosti iako se u gužvi nije moglo vidjeti eventualno igranje rukom. Meč loptu u 86. minuti imao je Mesar. Radiković se probio po lijevoj strani dao povratno za Mesara koji da 10 metara puca preko gola. Minutu kasnije Brlečić izbjegava zaleđe i izlazi iskosa na lijevoj strani prema Mirtu, ali puca preko gola. No, u nadoknadi od čak devet minuta, u trećoj minuti Radiković ubacuje iz slobodnjaka s lijeve strane, a Mesar glavom pogađa za 2:0. U šestoj minuti nadoknade Leonardo Mikić se probio po desnoj strani i pucao sa 18 metara, no Mirt je obranio. Bio je to zadnji pokušaj i na kraju druga pobjeda Mladosti MB protiv Inkopa ovog proljeća, vrlo važna pobjeda u borbi za opstanak

1. ŽNL, 20. kolo

MLADOST MB – INKOP 2:0 (1:0)

SUCI: Komorski, Brezak, Tomašić ; GLEDATELJA: 100

STRIJELCI: 1:0 Radiković 45', 2:0 Mesar 90+3'

MLADOST MB: Milički, Poljak, Pisk, Ščuric, J. Čukman, Mesar, Mikić, Frajtak, Brlečić, Pavetić, Radiković; trener: Siniša Matok

INKOP: Mirt, Kuljak, Mutak (46' Lešković), Topolovec, Černjević, Škrlec, Brezak, Svečnjak, Dumbović, Šoštar, Petaj; trener: Ivan Pozaić