U Sisku održano Regionalno Prvenstvo Hrvatske u plivanju - Regija 4

Olimpovci "ubrali" 165 medalja

sport-

Na 25 metarskom bazenu ŠRC Sisak proteklog vikenda održano je Regionalno prvenstvo Hrvatske u plivanju Regije 4 u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza, Plivačkog kluba Sisak Janaf i klubova Regije 4. Nastupilo je 114 plivačica i plivača iz 13 klubova ( Barok  iz Varaždina, Cerine iz Koprivnice, ČPK i Međimurje iz Čakovca, Marsonia iz Slavonskog Broda, Osijek, Orion i VPK iz Vinkovaca, Olimp – Zabok, Sisak – Janaf i Vukovar). Pod stručnim vodstvom trenera Ivice Androića i trenerice Lare Očić, iz svoje plivačke baze Termi Tuhelj put Siska krenulo je 13 natjecatelja - 4 plivačice i 9 plivača.

Nastupili su: Mihaela Kramarić, Jana Pavalić. Vanja Bartol, Hana Blažević, Nikola Iveković, Vili Sivec, Petar Pavalić, Lovro Gorupić, Patrik Erceg, Leon Novak, Ivan Fučkar, Enio Horvat i Niki Horvat .

Plivačice i plivači PK Olimp-Zaboka nastupili su na Regionalnom prvenstvu Hrvatske za dobne skupine  mlađe juniore (15-16g), mlađe juniorke (14-15g ), juniore (17-18g), juniorke (16-17g), mlađe seniore (19 i 20g), mlađe seniorke (18 i 19g), seniore i seniorke. Utrke su bile podijeljene u tri dijela i sve su plivane kao finalne utrke.

Plivačice i plivači Olimpa ukupno u individualnim  i štafetnim utrkama ostvarili su  99 postolja (77 pojedinačnih +  22 štafetnih), odnosno 57 prvih, 17  drugih i 29 trećih  mjesta, a to  je ukupno 165 medalja (72 zlatne, 35 srebrnih i 62 brončane medalje).

Prednjačila je očekivano Jana Pavalić, koja je osvojila ukupno 29 medalja, od čega 20 zlatnih. Vili Sivec osvojio je 20 medalja, od čega je 14 bilo zlatnog sjaja. Po 17 medalja osvojili su Petar Pavalić i Leon Novak, s time da je Petar osvojio svih 17 zlatnih medalja. Hana Blažević osvojila je 16, Vanja Bertol 15, a Patrik Erceg 13 odličja. Mihaela Kramarić zaustavila se na 9, Enio Horvat, Niki Horvat i Ivan Fučkar na po 8 medalja, dok su se Lovro Gorupić i Nikola Iveković kući vratili sa po dva odličja.

Ovo je bila dobra provjera za Olimpovce pred Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine koje će se sredinom prosinca održati u Rijeci.