Oroslavju pljesak za borbenost, Zagorcu za prolaz

U Oroslavju odigrana druga utakmica polufinala Kupa NS KZŽ

OROSLAVJE - ZAGOREC 1.jpg

Krapinski Zagorec očekivano se plasirao u finale kupa NS KZŽ, gdje ga iduće nedjelje u Začretju dočekuje Gaj Mače. Nogometaši Dade Bartolića s 3:0 su u Oroslavju pobijedili istoimenog domaćina koji zaslužuje sve pohvale za borbenost protiv znatno kvalitetnijih Krapinčana koji su dva ranga više.

Već u 2. minuti vidjelo se u kojem će smjeru ići utakmica kada je Kanceljak iz kosa s lijeve strane zamalo neprecizan. U 7. minuti aktivni Mlinarić dobro pronalazi Majcenića, ovaj dobro puca, a Tkalec još bolje brani i izbacuje u korner. Još je bolju priliku u 8. minuti imao Vojaković koji je krenuo sam prema golu, već je i obišao Tkaleca, a onda se odnekuda stvorio Mustač i spasio siguran pogodak. Domaći su se nakon toga malo oslobodili pritiska, a prvi njihov dobar udarac prema vratima imao je Ptiček u 12. minuti, no Babić je siguran na vratima Zagorca. Dvije minute kasnije vodstvo Zagorca. Mlinarić je još jednom probio lijevu stranu i odlično ubacio za Majcenića, Tkalec brani njegov težak udarac, no lopta se odbija do Majcenića koji ju rutinirano sprema u mrežu za 0:1. Domaći su uspjeli održati taj rezultat do poluvremena iako su odličnom Tkalecu opasno prijetili Tarle, Mlinarić i Boronjek, no on je hrabro čuvao svoja vrata od novog pogotka. Domaći su još jednom zaprijetili u 40. minuti iz slobodnjaka, ali Kovačić puca ravno u Babića.

 

 

 

Prvu šansu u nastavku gosti su odmah pretvorili u pogodak. S desne strane korner je izveo Majcenić, a nakon malog "biljara" lopta se odbija do Turka koji ju glavom sprema u mrežu za 0:2. Vrlo brzo nakon pogotka Turniški puca u Tkaleca, a Poljak iz slobodnjaka pokraj gola. Odlični Toni Tkalec još jednom je na sceni u 72. minuti kada težak udarac Boronjeka krajnjim naporom odbija u gredu. Mladi Boronjek prijeti i u 81. minuti, ali Tkalec je ponovno na mjestu. Tkaleca je u 87. minuti pokušao iznenaditi susjed Tisanić, ali ovaj je obranio i njegov udarac. I onda u zadnjoj minuti Boronjek prolazi Tkaleca, ovaj ga ruši, a vrlo dobri sudac Fotivec opravdano pokazuje na "bijelu točku". Loptu uzima kapetan Poljak i sigurno zabija za konačnih 0:3.

 

OROSLAVJE - ZAGOREC KR 0:3 (0:1)

OROSLAVJE: igralište Oroslavja, GLEDATELJA: 200, SUCI: Fotivec (Špičkovina), Sinković (Lepajci) i Sokolić (N. Golubovec), DELEGAT: Kesak (Zlatar).
STRIJELCI: 0:1 Majcenić 14', 0:2 Turk 51', 0:3 Poljak 90' (11m).
OROSLAVJE: Tkalec, Goluban (56' Cukovečki), N. Šimić, Mustač, Suntešić, Grlić, Jurina, Kovačić (61' Belina), Hursa (56' Frinčić), M. Šimić, Ptiček. TRENER: Željko Deak
ZAGOREC KR: Babić, Tarle (87' Gredelj), Turk (59' Završki), Vojaković (70' Tisanić), Majcenić, Mlinarić (90' Brčić), Turniški, Kanceljak (26' Boronjek), Poljak, Leuštek (90' Petrović), Landripet. TRENER: Drago Bartolić

 

 


Željko Deak, Oroslavje: "Borili smo se koliko možemo, nedostajalo nam je puno igrača. U ovom trenutku ovo je naša stvarnost. Moramo se skupiti, moramo naporno trenirati i sigurno ćemo napraviti napredak. Ne mogu ništa prigovoriti ni jednom svojem igraču, svaki je dao sve od sebe. Čestitke Zagorcu na pobjedi".

Drago Bartolić, Zagorec KR: "Čestitke domaćinu na fer i korektnoj igri, hrabro su se borili i dali su svoj maksimum. Opravdali smo ulogu favorita, ali nažalost dogodila nam se ozljeda Matije Kanceljaka, što nam je malo poremetilo neke planove. Pokazali smo svoju kvalitetu i zasluženo smo se plasirali u finale".