Olimpovcima 26 odličja, Jana Pavalić rekordna na 100 slobodno

Sjajne vijesti s Prvenstva Hrvatske u plivanju

OLIMP 1.JPG

U organizaciji Zagrebačkog plivačkog saveza na 50 metarskom vanjskom bazenu PVC Mladost održano je Prvenstvo Hrvatske u plivanju. Nastupilo je 450 plivača i plivačica iz 33 hrvatska kluba, među kojima su bili i plivači i plivačice PK Olimp Zabok, pod stručnim vodstvom prof. Ivice Androića i Lare Očić.

Dva seniorska srebra za briljantnu Janu Pavalić

Olimpovci su bili sjajni, osvojili su čak 26 odličja od čega 7 zlatnog, 12 srebrnog i 7 brončanog sjaja. Ponovno je briljirala Jana Pavalić, koja je osvojila čak 13 medalja, od čega 7 zlatnih, 5 srebrnih i 1 brončanu. Što je još važnije Jana je postavila i novi kadetski rekord na 100 m slobodno i on sada iznosi 58.14. Jana je ovaj rekord postavila na kraju natjecanja u samostalnoj utrci izvan konkurencije. Prije toga je na 200 mješovito postala državna prvakinja u konkurenciji kadetkinja, dok je u konkurenciji mlađih juniorki u istoj disciplini bila brončana. Na 100 slobodno je došla i do svoje prve seniorske medalje i to srebrnog sjaja. U istoj disciplini bila je naravno zlatna kod kadetkinja i mlađih juniorki, a srebrna kod juniorki, mlađih seniorki i seniorki. Svoje drugo seniorsko srebro osvojila je na 100 m leptir. U istoj je disciplini bila zlatna kod kadetkinja, mlađih juniorki, juniorki i mlađih seniorki. Berbu medalja zaokružila je srebrom na 200 m leptir kod kadetkinja. Šteta što se administracija HPS-a nije smilovala, pa Jana nije mogla nastupiti u "pedeseticama" u konkurenciji seniorki. No iako je već napravila mnogo, njeno vrijeme tek dolazi.

Odličan Vili Sivec

Vili Sivec bio je najbolji plivač Olimpa na državnoj smotri. Kući u Zabok donio je 9 odličja, od čega 6 srebrnog i 3 brončanog sjaja. Na 50 m leptir bio je srebrni u konkurenciji juniora, mlađih seniora i seniora, a potpuni isti uspjeh ponovio je i na 100 m leptir. Na 200 m leptir osvojio je bronce u konkurenciji juniora, mlađih seniora i seniora, što znači da se ovaj još uvijek junior vratio kući s tri seniorske medalje. Uz to je osvojio i šesto mjesto na 50 m slobodno i sedmo na 100 m slobodno.

Berbi medalja pridružila se i Vilijeva sestra Hana Sivec. Ona je osvojila 1 srebro i 2 bronce. Na 50 m leptir bila je brončana kod juniorki, a na 100 leptir bila je srebrna kod juniorki, a brončana u konkurenciji mlađih seniorki, dok je kod seniorki i u ovoj disciplini bila peta.

Petar Pavalić bio je brončani na 200 m mješovito u konkurenciji mlađih juniorki, a njegov je rezultat bio deveti po vrijednosti na cijelom natjecanju. Uz to je bio peti na 100 m leđno, dok je na 100 m slobodno, 50 m slobodno i 400 m mješovito osvojio osma mjesta.

Mlađi junior Patrik Erceg imao je četiri plasmana među deset u svojoj kategoriji, Leon Novak je u konkurenciji kadeta imao dva plasmana među deset, a Emma Horvat kod kadetkinja jedan. Još su nastupili Vanja Bartol, Mauro Šipek-Glavač i Hana Blažević, u konkurenciji kadeta, odnosno kadetkinja.
S obzirom na okolnosti zbog epidemioloških mjera rezultati su odlični, a Olimpovci s pravom odlaze na kratki odmor prije priprema u Šibeniku.