Očekivano slavlje Zagorca na odlično organiziranom turniru

U Bedekovčini održan prvi seniorski turnir pod nazivom „1. cup Bedekovčanskih jezera“

SPORT 27.7._BEDEX Momčad Zagorca očekivano je odnijela prvo mjesto.jpg

U organizaciji NK Tondach održan je seniorski nogometni turnir pod nazivom „1. cup Bedekovčanskih jezera“. Uz domaćina nastupili su: Zagorec Krapina, Zelina, Straža, Inkop, Klanjec, dok je Jedinstvo u zadnji čas otkazalo nastup. Nakon dva dana odličnih utakmica prvi pobjednički pehar u zrak je očekivano podigao krapinski Zagorec, jedini trećeligaš na ovom turniru. Krapinčani su bili slobodni u četvrtfinalu zbog nedolaska Jedinstva, potom su u polufinalu s 3:0 savladali Stražu, a onda s istim rezultatom u finalu i domaćina. Rekli bismo bez puno muke. Očekivao se možda žešći otpor domaćina, no oni su u dva dana odigrali utakmicu više, s time da su se i protiv Inkopa i protiv Croatie iz Hrastja morala poprilično napeti, pa ime u finalu malo i ponestalo snage za ozbiljniji otpor jakom Zagorcu.

 

Iz redova Zagorca stiže nam i najbolji igrač Stjepan Poljak, dok je njegov klupski kolega, Matija Smrekar, najbolji strijelac turnira s četiri pogotka. Najboljim vratarom proglašen je Gabrijel Mirt iz domaćeg Tondacha. -Iako su mi vitrine pune ovakvih priznanja, uvijek godi kad se proglašen najboljim igračem turnira. Ozbiljno smo shvatili ovaj turnir i mislim da smo dobro iskoristili ova dva dana. Domaćinu sve pohvale za odličnu organizaciju, ovaj turnir svakako ima lijepu budućnost – riječi su Stjepana Poljaka.

 

I zaista Tondach je bio i više nego uzoran domaćin. Ozbiljno su shvaćene epidemiološke mjere, no unatoč tome bio je to pravi praznik nogometa u kojem se imalo što za vidjeti. -Najvažnije nam je bilo nakon ovih tmurnih dana i pandemije Covida-19 vratiti nogomet u Bedekovčinu. Trudili smo se i po reakcijama naših gostiju mislim da smo u tome i uspjeli. Doveli smo jake momčadi, gledatelji su mogli uživati u zaista kvalitetnom nogometu, ali i opustiti se uz glazbu. Mislim da nitko iz Bedekovčine nije otišao nezadovoljan. Hvala svima koji su nam pomogli u organizaciji – riječi su predsjednika Tondacha, Ivice Pavleka.

 

Najboljim momčadima i pojedincima nagrade je dijelio Darko Ban, načelnik općine Bedekovčina. Moramo spomenuti i suce koji su na nivou obavili svoj posao. „Pravdu“ na turniru u Bedekovčini dijelili su: Nikola Kožar, Zdravko Fotivec, Franjo Skozrit, Stjepan Pešec i Boris Petriško.

Rezultati
Četvrtfinale:
Zagorec – Jedinstvo 3:0 bb
Zelina – Straža 1:4
Tondach – Inkop 2:1
Croatia H – Klanjec 5:1

Polufinale:
Zagorec – Straža 3:0 (Smrekar 2, Leuštek)
Tondach – Croatia H 5:4 p (1:1) (Jambrešić/Cvitanović)

Za 3. mjesto – penali: Croatia H – Straža 5:4

FINALE:
TONDACH – ZAGOREC 0:3
STRIJELCI: 0:1 Sedak, 0:2 Smrekar (11m), 0:3 Smrekar.

TONDACH: Mirt, Hendija, Kralj, N. Merkaš, Semenski, Jurina, Bosec, Čehulić, L. Jurina, Jambrešić, Frtalj. JOŠ SU IGRALI: Družinec, Mohač, Svečnjak, Skozrit, Rafaj, Starešina. TRENER: Dragutin Tomašković

ZAGOREC: Vinceljak, Landripet, Leuštek, Završki, Mlinarić, Poljak, Sedak, Majcenić, Turniški, Kanceljak, Smrekar. JOŠ SU IGRALI: Babić, Vojaković, Turk, Kolar, Petrović, Boronjek. TRENER: Drago Bartolić

Konačni poredak:
1. Zagorec KR
2. Tondach
3. Croatia Hrastje
4. Straža