Luka Krajinović potpisao trogodišnji ugovor sa Zabokom

KK Zabok u svoje redove doveo nadarenog beka-šutera

luka krajinović.JPG

Nadareni 198 centimetara visoki bek-šuter, Luka Krajinović, prošli je tjedan potpisao trogodišnji ugovor sa Zabokom. Krajinović će 10. listopada navršiti 20 godina, a iza njega je već jedna iznimno uspješna sezona u Hermes-Analitici u kojoj je na velika vrata ušao u seniorsku košarku. Možda prosjek od 5.47 koševa na prvu ne izgleda impresivno, no zasigurno bi bio znatno veći da je u prvom dijelu sezone dobivao značajniju minutažu. U nastavku je Krajinović imao nekoliko iznimno dojmljivih partija. Tako je u teškoj utakmici, mogli bismo reći i kvalifikacijskoj, Dubravi postigao 17 koševa uz tricu 5/6. Ciboni je postigao 14 koševa, a Škrljevu se u pobjedi Hermesa „potpisao“ s 11 koševa. Od 38 pokušaja za tri u Premijer ligi pogodio je njih 19, što je fantastična uspješnost od 50%.

- Zadovoljan sa svojom debitantskom seniorskom sezonom. Planirao sam svoju prvu seniorsku sezonu igrati u A-1 ligi, ali ukazala se prilika u Premijer ligi i mislim da nisam pogriješio što sam ju prihvatio. Čim sam dobivao značajniju minutažu, imao sam i značajniji učinak. Mislim da sam dokazao da nisam zalutao u Premijer ligu – govori nam Krajinović.

Osim što je šuter fine ruke, Krajinoviću nije na „vi“ s prevođenjem lopte, pa je Zabok s njim dobio iznimno „potentnog“ beka koji će sigurno biti od koristi „žutima“. Krajinovića je još prošle godine zamijetio Ivan Tomas, koji je individualno radio s Lukom Krajnovićem. Krajinović se pridružio Krajnoviću na treninzima od kojih su obojica imali benefite. Tomas je odmah izvijestio sportskog direktora Dragutina Črnjevića o njegovom potencijalu, a iskusni košarkaški djelatnik kao što je Črnjević takvu priliku ne propušta i odmah je stupio u kontakt s ovim igračem, te ga privolio na trogodišnji ugovor.

- Iznimno mi je drago što sam prihvatio poziv g. Črnjevića i potpisao trogodišnji ugovor sa Zabokom. Zabok je vrlo dobar i stabilan klub, odlično vođen, s odličnim trenerom Ivanom Tomasom koji ima i iznimne ljudske kvalitete. Očekujem napredak u svojoj igri, a isto tako i mnoge pobjede sa svojim novim klubom – zadovoljan je i optimističan Krajinović.

Krajinović je košarku počeo igrati s 12 godina u Rudešu. Sa 14 godina prelazi u Cedevitu, s kojom je dva puta bio juniorski prvak Hrvatske, a iza sebe ima i iskustvo juniorske Eurolige, kao i juniorske ABA lige u kojoj je došao do polufinala s Cedevitom prošle sezone, gdje ih je zaustavila Cibona koja je predvođena Rokom Prkačinom kasnije stigla do naslova. Hermes-Analitica bila je njegova prva seniorska stepenica, a vjerujemo da će u Zaboku steći puno afirmaciju i do kraja izbrusiti svoj dokazani talent.