Ivan Zubić novi je trener zabočke Mladosti

Promjena na trenerskom kormilu zabočkog četvrtoligaša

Ivan Zubić

Protekli je tjedan bio dosta dinamičan u zabočkoj Mladosti. Nakon četiri godine klub se oprostio od trenera Dražena Kovjanića, koji je ostavio lijepi trag, a novi trener zabočke Mladosti je Krapinčanin Ivan Zubić koji je već nekoliko godina stanovnik Zagreba.

Zubić je svoj trenerski put počeo u sezoni 2013./2014. kao pomoćni trener Željku Deaku u krapinskom Zagorcu. Nakon odlaska Deka u Zagorec je stigao Renato Jurčec, a upravo je zajedno u duetu s njim napravio velike stvari. Kustošiju su iz četvrte lige uveli u drugu ligu u rekordnom roku. Istovremeno su afirmirali Kristijana Lovrića, danas najboljeg igrača Gorice, s kojim je Zubić i individualno radio. Nakon suradnje s Jurčecom, surađivao je i s Denisom Bezerom. Od Jurčeca je naučio puno toga u napadačkom nogometu, dok mu je Bezer otvorio vidike o defenzivi, posjedu i ostalim postulatima modernog nogometa. Jednu je sezonu proveo kao sportski direktor Hrvatskog dragovoljca, a prošle je sezone zajedno s Jurčecom odveo Trešnjevku do treće lige. Po svemu sudeći radi se o vrlo sposobnom treneru, radoholičaru, koji je napokon sazrio da samostalno vodi momčad, nakon što je puno toga naučio od vrlo kvalitetnih trenera, a i sam se neprestano educira.

-Nakon što su me kontaktirali Tihomir Vančina i moj školski prijatelj Marko Deak nisam puno razmišljao. Privukli su me i odlični uvjeti koje ima Mladost, a to su dva vrlo kvalitetna travnjaka, što je presudno za napredak. Upoznat sam i da klub radi dalje napore u infrastrukturi, što je jako pozitivno. Mislim da sam odabrao dobru sredinu za početak svoje samostalne trenerske karijere - kazao je Zubić.

Igračka situacija koja ga je dočekala nije baš bajna. Nema više Frljužeca, Vinka i Jurice Kotarskog koji su bili stožerni nogometaši. S aktivnom igranjem nogometa oprostio se i Tihomir Vančina. Valja će nadomjestiti četiri standardna nogometaša. -Ono što sam vidio na prvu momčad je mlada i ima potencijala, ali mislim da će nam trebati po jedan kvalitetan nogometaš u sve tri linije, kako bi ovi mladi lakše stasali. Utakmica protiv juniora Intera još će mi više otvoriti oči. Došao sam u Zabok pun motivacije i želje za dokazivanjem i siguran sam da ću ostaviti lijep trag u svojoj novoj sredini – riječi su Ivana Zubića.