Golubovec i službeno potvrdio naslov

4. NL – središte skupina A: 26. kolo: Golubovec – Mladost Zabok 3:0

golubovec - mladost zabok 03.jpg

U 26. kolu 4. NL središte Zagreb – skupina A zagorski derbi u Novom Golubovcu. Vodeći Golubovec dočekao je Mladost iz Zaboka. Bila je to utakmica u kojoj je Golubovec mogao i teoretski osigurati naslov, za što bi mu bilo dovoljno osvojiti i bod, ili čak niti to, ako Tondach koji je igrao istovremeno ne pobijedi. S druge pak strane Mladost Zabok je u izvrsnoj formi, i očekivala se zanimljiva utakmica.

Na odmor bez golova

Početak vrlo oprezan s obje strane. U 4. minuti pokušaj domaćina iz slobodnjaka s lijeve strane sa 40 metara završio je u korneru, no opasnosti nije bilo. Na drugoj strani u 7. minuti Vinko Kotarski baca jedan brzi aut na Nikolu Krajačića, koji puca sa 20 metara pored gola. U 11. minuti nakon osvojene lopte na svojoj polovici, krenula je brza kontra Darija Bobeka i Dubravka Vujice, koji je na kraju akcije pucao sa 13 metara ali Zoran Mihovilić na golu gostiju lako je obranio. U 12. minuti na drugoj strani po desnom boku probio se Mihael Benčić i ubacio ali golman domaćih Filip Škvorc pratio je sve i uhvatio loptu.

U 23. minuti Kotarski ubacuje u kazneni prostor za Niku Škrleca, koji čuva loptu i u duelu pada. Gosti traže penal, no sudac Komorski samo odmahuje rukom. U 29. minuti Vujica izvodi slobodan udarac sa skoro 30 metara, ali puca dosta preko gola. U 32. minuti nakon auta Vujica prosljeđuje glavom ali samo za Mihovilića. U 34. minuti najviše uzbuđenja do tada. Matija Drempetić odličnom varkom izbacuje dvojicu i daje dubinsku za Škrleca koji je sam pred Škvorcem, ali mu lopta bježi s noge pa Škvorc brani i odmah kreće kontra domaćina. Po desnoj strani bježi D. Bobek ali akcija ipak završava na ubačaju.

U 37. minuti Škrlec prima loptu na 20 metara i brzo puca, ali preko gola. U 42. minuti Vujica spušta glavom jednu dugu loptu za D. Bobeka, koji puca sa 10 metara ali Patrik Turk blokira. U 45. minuti Silvio Vukić puca da 18 metara, ali slabo pa Mihovilić lako hvata loptu, a Komorski svira kraj prvog poluvremena. Tako se na odmor odlazi bez golova.

U nastavku domaćini do pobjede

U nastavku, već u 48. minuti Vukić se našao u sjajnoj poziciji, ali nije se najbolje snašao. No, u 54. minuti domaćini dolaze do vodstva. Slobodan udarac sviran je na lijevoj strani, dosta iskosa, skrivio ga je Mihael Benčić, koji je, kao i ostatak momčadi protestirao nad tom odlukom. Vujica je izveo slobodnjak, a D. Bobek glavom pogađa za 1:0. U 58. minuti kapetan Matija Bobek našao se u kaznenom prostoru u duelu, pada, a Komorski pokazuje na kazneni udarac. Gosti su i tom odlukom nezadovoljni, no u 59. minuti Vujica pogađa za 2:0.

U 63. i 64. minuti dvije obećavajuće akcije domaćina po lijevoj strani, i to nakon kontri, ali u oba slučaja akcije su završila ne baš kvalitetnim ubacivanjima, pa su gosti otklonili opasnost. U 67. minuti  Vukić ubacuje s lijeve strane, Vujica okrenut leđima, na nekih 7-8 metara prima loptu i puca iz okreta, a Mihovilić krajnjim naporom brani. U 71. minuti Kotarski prima jednu loptu na lijevoj stran i ubacuje na Krajačića, no Ivan Risek ispred njega u zadnji čas izbija u korner.

U 74. minuti utakmica je riješena. Kontru domaćina povukao je Lovro Tepuš, dao lijevu za Vujicu, koji daje povratnu na 15 metar za D. Bobeka, a koji pak jakim i preciznim udarcem diže na 3:0. U 79. minuti odlično je za goste sa 25 metara potegnuo Petar Tomek, Škvorc je uz malo muke obranio. U 85. minuti Škrlec je pak pokušao s lijeve strane ugroziti domaći gol, no Škvorc je opet na mjestu.

Izjave: Tomislav Škudar, trener NK Golubovec: ''Čestitam svojim dečkima na pobjedi protiv ekipe Mladosti iz Zaboka, koja se diže i jako je dobra u zadnje vrijeme. No, mi smo u nastavku odigrali odlično i stigli do zaslužene pobjede, potvrdili naslov. Čestitam dečkima još jednom na fantastičnom uspjehu i idemo do kraja prvenstva to potvrditi sa još četiri pobjede.''

Drago Bartolić, trener NK Mladost Zabok: ''Čestitam Golubovcu na pobjedi. U prvom poluvremenu mi smo bili bolja ekipa, a ne znam što se dogodilo u nastavku, pa ispada da je Golubovec zasluženo slavio, no mislim ipak sa malo prevelikom razlikom s obzirom na prikazano na terenu. Čestitam Golubovcu i na zasluženo osvojenom naslovu.

4. NL – središte skupina A, 26. kolo

GOLUBOVEC – MLADOST ZABOK 3:0 (0:0)

SUCI: Komorski, Tomašić, Horvat  GLEDATELJA: 60

STRIJELCI: 1:0 D. Bobek 54', 2:0 Vujica 59' 11m, 3:0 D. Bobek 74'

GOLUBOVEC: Škvorc, Horvat Vuk, Mat. Bobek, I. Risek, Vujica, N. Bobek, D. Bobek (85' P. Behin), Kanceljak (54' Mar. Bobek), M. Behin (46' Kostanjevec), Vukić, Tepuš; trener: Tomislav Škudar

MLADOST ZABOK: Mihovilić, Mat. Benčić (57' Tarle), Mih. Benčić, Turk, Kotarski (82' Ocvirek), Krajačić (82' Črnjević), Drempetić, Škrlec, Poslek (57' Tomek), Šoštar, Bezjak; trener: Drago Bartolić