[1. ŽNL 4. KOLO: IVANČICA – JEDINSTVO] Ivančica do prve pobjede

U 4. kolu 1. zagorske lige vrlo zanimljivu utakmicu očekivali smo u Zlatar Bistrici, gdje je gostovalo Jedinstvo

SPORT 17.9_NOGOMET 1. ŽNL IVANČICA DO PRVE POBJEDE 6.jpg

U 4. kolu 1. zagorske lige vrlo zanimljivu utakmicu očekivali smo u Zlatar Bistrici, gdje je gostovalo Jedinstvo. Ivančica je bila pravi hit prošle sezone, osvojivši na kraju 5. mjesto, dok je Jedinstvo stiglo iz 2. zagorske lige i to sa 2. mjesta. To bi u kontekst favorita trebalo gurati Ivančicu, no ona je u prva tri kola osvojila samo bod, dok je Jedinstvo upisalo dvije pobjede. Također u tjednu Ivančica je ostala bez trenera. Na klupi više nije Željko Deak, a ovu je utakmicu privremeno vodio igrač Robert Tukač.

Na odmor bez golova

Puno trke, puno tempa, ali i pregršt pogrešnih dodavanja. To bi mogao biti sažetak prvih 45 minuta, u kojima nije bilo golova, pa niti super ozbiljnih prilika, osim one Hrvoja Habana za domaćine u 45. minuti, kada je odlično pobjegao obrani i dugu loptu sa 5-6 metara iz prve uputio prema golu gostiju, no Kristijan Škvorc na golu je izvrsno reagirao i odbio loptu u korner. Do tada tek sporadične manje prijetnje na obje strane. U 2. minuti Marko Jurković sa 20 metara puca preko gostujućeg gola, a u 4. minuti Matija Ciglenečki na drugoj strani iz slobodnjaka iskosa sa 35 metara puca jako preko gola. Minuti kasnije Martin Ščuric je uzeo jednu loptu na centru i sjajno dao u dubinu za Ciglenečkog, koji je bio prvi na lopti, ali Škvorc je dobro zatvorio kut, pa si je napadač gostiju dao predug for i prilika je propala. U 11. minuti domaći Luka Jurković kratko je na 25 metara odigrao Davida Škvorca, koji puca u blok. U 13. minuti kontru za goste po lijevoj strani povukao je Ciglenečki, dao povratnu za Marka Poslona, ali malo previše, pa je uslijedio loš udarac. Lopta je jednostavno bila iza leđa Poslonu.

U 15. minuti Ivica Mlinarić je uzeo jednu loptu na centu, dao denso za Ciglenečkog, no domaćini zatvaraju prilaze, pa se krenulo oko 16 metara i na kraju nabacuje s desne strane Matija Piljek, a iz prve puca Denis Pavić, pored gola. U 20. minuti Jurica Havoić iz auta je pronašao Marija Šumigu, koji iz prve pokušava sa 25 metara, ali puca preko gola Škvorca, a u 23. minuti Ivan Živković sa 22 metara iz slobodnjaka puca preko gola. U 34. minuti nakon odbijene lopte Mlinarić je odapeo sa 20-tak metara uz samo desnu stativu, ali je Matija Nuli na golu domaćina super obranio. U 37. minuti na svojoj polovici loptu je osvojio Pavić, spustio se po lijevoj strani sve do kaznenog prostora i iz kosa i pucao, iako je imao Ciglenečkog u sredini. Nuli brani udarac. U 39. minuti Havoić je pronašao ne lijevoj strani Habana, koji nabacuje, a lpta odlazi skroz na drugu stranu, gdje sa 20 metara iskosa puca Škvorc, ali malo preko gola. I prije opisane situaciju u zadnjoj minuti, u 44. je na dugu loptu na 10-tak metara išao Luka Jurković. Išao je na nju i Škvorc, pa ga je Jurković pogodio sa manje od metra. Dakle, na odmor sa 0:0.

Lekić s 11 metara za sva tri boda domaćina

U nastavku prvi udarac imali su gosti, točnije Denis Lekaj, koji je u 48. minuti iz slobodnjaka sa 25 metara malo s lijeve strane pucao preko gola. U 62. minuti gosti ostaju sa igračem manje. Zbog udaranje igrača jačim intenzitetom za vrijem igre izravni crveni karton zaradio je Antonio Žunar. U 73. minuti domaćini dolaze do toliko željenog vodstva i to sa 11 metara. Lopta je ubačena na Habana, na kojega je naletio Matija Dragčević i srušio ga. Siguran sa bijele točke bio je Frane Lekić za 1:0. U prilikama vrlo siromašnom nastavku gosti su pokušali dva puta po desnoj strani, ali ubačene lopte nisu pronašle napadača. No, u 86. minuti po lijevoj strani se spustio Ciglenečki i sam izašao na Nulija, ali dosta iskosa, pa mu golman Ivančice brani nogom udarac i čuva vodstvo domaćina. U 90. minuti opet opasnost pred domaćim golom, ovaj puta je Mlinarić pucao sa pet metara s desne strane, ali Nuli je i to obranio. Na kraju dosta žustrine, nezadovoljstva sučevim odlukama i malo čak i tenzija. Gosti posebno razočarani suđenjem, trener Goran Zubić zamolio je da ovaj puta izostane tradicionalna izjava.

Matija Nuli, kapetan NK Ivančica: ''Napokon tri boda. Zadovoljni smo, iako smo ih izborili teškom mukom. Čestitam suigračima, bila je teška utakmica, čvrsta, ali na kraju smo stigli do tri boda, što je najvažnije.''