Stiže zima - pomozite macama lutalicama, značit će im mnogo!

Autor zagorje.com
mačke

Zima donosi hladnoću i izazove za mnoge životinje, uključujući i mačke lutalice. Ove nesretne životinje često se suočavaju s teškim uvjetima tijekom zimskih mjeseci, ali postoji mnogo načina na koje možete pomoći. Evo nekoliko korisnih savjeta o tome kako brinuti o mačkama lutalicama tijekom hladnih dana.

Jedan od najvažnijih načina da pomognete mačkama lutalicama tijekom zime je osigurati im hranu. Hranu postavite na sigurno mjesto, daleko od prometnih cesta.

Mačke lutalice trebaju sklonište od hladnoće i snijega. Ako možete, postavite jednostavno sklonište ili kućicu za mačke u svom dvorištu. To može biti kutija s toplim pokrivačem ili posebna kućica za mačke koja će im pružiti zaštitu od hladnog vremena.

Osigurajte mačkama pristup svježoj vodi. Voda se može brzo smrznuti zimi, pa je važno redovito provjeravati i mijenjati je kako bi mačke imale pristup hidrataciji.

Ako primijetite da neka mačka lutalica izgleda bolesno ili ozlijeđeno, potrudite se da pozovete lokalne udruge za zaštitu životinja kako bi im se pružila odgovarajuća medicinska pomoć. Također, razmislite o volontiranju u lokalnoj organizaciji za zaštitu životinja ili doniranju sredstava kako biste pomogli u nabavci hrane, skloništa i medicinske skrbi za mačke lutalice, piše Index.