Prethodna kolumna
Slijedeća kolumna

Di je moj bingo?

Nisam nikad baš bila sklona igrama na sreću, tj. nikad nisam redovito igrala neku takvu igru. Tu i tam sam uplatila neki loto listić, kupila listić binga ili neku srećku. Jasno, nisam dobila nikad ništa.

Nisam nikad baš bila sklona igrama na sreću, tj. nikad nisam redovito igrala neku takvu igru. Tu i tam sam uplatila neki loto listić, kupila listić binga ili neku srećku. Jasno, nisam dobila nikad ništa. Barem ne ništa značajnije. Najviši domet bio mi je dobitak od tridesetak kuna na lotu. Ali moram priznati da ja ne gubim neku da budem jednom nekaj dobila.

Znam da mi se većina sad smije jer smijem se i sama sebi dok ovo pišem, ali sreća je čudna stvar i nikad ne znaš kad može doći. Zanimljivo je da sam se rijetko pitala kaj bi s novcima napravila jer nikad nisam previše vjerovala u svoj dobitak. I prošli tjedan kupila sam listić binga jer sam, eto, sanjala da ću nešto dobiti. Došlo je vrijeme za emisiju u kojoj se izvlače bingo brojevi, a ja sam ko' neka stara teta iz američkih filmova sjedila pred TV-om i grčevito zaokruživala brojeve. Naravno, brzo sam shvatila da ne budem dobila ništa. Dobitak je opet otišao u Zagreb.

Nekak mi se čini da uvijek Zagrepčani dobivaju. Da se razumijemo, kupila sam ja i u Zagrebu listić više puta, a opet nisam dobila ništa. Često se zezam s kolegicom na poslu da čim dobijem bingo, kupujem za nju i sebe neku radijsku postaju jer objema nam je strast i želja raditi na radiju baš po našoj mjeri i na baš onakvom kakvim smo ga mi zamislile. Hm... kaj bi još s novcima? Napravila bi jednu lijepu drvenu kućicu i otišla na neko putovanje. Nije loše ponekad sanjati jel da?

Samo kad se prenem iz razmišljanja o tome kako bi potrošile milijune, shvatim da živim u Hrvatskoj u kojoj ljudi ne mogu zaraditi ni 3000 kuna svojim vlastitim radom. Negdje sam pročitala da ljudi, od kako traje ova kriza, recesija ili kak ju  već sve  nazivamo,  više igraju razne igre na sreću nadajući se dobitku koji će im u ova crna vremena olakšati život. Čujte, nekome se vjerojatno u tome i posreći. Odigra prvi put i hop! Eto milijunčeka!

Meni se čini da ja nisam te sreće i da nikad ne budem dobila novce. Kad bi ih baš i dobila, i kad bi shvatila da sam dobila, vjerojatno bi me infarkt pogodil pa u tisućama kuna ne bi mogla uživati! He, he, šalu na stranu! Možda još koji put i odigram, a možda i dobijem nekaj! Sreća prati hrabre, jel da?
.

Facebook