Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Kolar: 'Prisjećamo se prve sjednice Sabora, kada je utrt put samostalnoj i neovisnoj Hrvatskoj'

U Mariji Bistrici održana je centralna županijska proslava Dana državnosti


Pred sam blagdan, Krapinsko – zagorska županija danas je polaganjem vijenaca na groblju u Mariji Bistrici obilježila proslavu Dana državnosti.

-Ove godine smo središnje obilježavanje dana državnosti organizirali na malo drugačiji način, iskoristili smo hodočašće vatrogasaca iz čitave Hrvatske u Mariju Bistricu, tako da su nam se i oni pridružili u proslavi, da se prisjetimo prve sjednice konstituirajućeg Sabora nakon višestranačkih izbora, gdje je utrt put samostalnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj – rekao je ovom prilikom župan Željko Kolar.

Proslavi Dana državnosti pridružili su se predstavnici braniteljskih udruga Krapinsko – zagorske županije, predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber te glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Tucaković, Počasna straža Kostel te delegacija veterana iz Slovenije. Nakon polaganja vijenaca i svijeća, molitvu je predvodio rektor Svetišta Majke Božje Bistričke preč. Domagoj Matošević.

Centralno županijsko obilježavanje Dana državnosti po prvi je puta održano u Mariji Bistrici, no načelnik Josip Milički kaže kako vjeruje da će se za Dan državnosti ponovo ovako okupiti u Mariji Bistrici kroz godinu – dvije. – Jučer smo otvorili jedan velebni projekt, novo groblje i mrtvačnicu. U samom centru groblja plan je napraviti spomen obilježje hrvatskim braniteljima, pa će to biti prigoda da i to otvorimo upravo za Dan državnosti – rekao je Milički.

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook