Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Kolar na sastanku s Plenkovićem rekao koji je projekt najvažniji za Zagorje


Sastanak Vlade Republike Hrvatske i župana uključenih u Razvojni sporazum za Sjever Hrvatske održan je 19. siječnja 2024. godine u Koprivnici, prioćili su iz KZŽ.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar podsjetio je da je prioritet Krapinsko-zagorske županije u sklopu razvojnog sporazuma projekt proglašenja i izgradnje Centra za zdravlje srca i mozga u Krapinskim Toplicama.

„Ovo je strateški i najveći projekt Krapinsko-zagorske županije, a ovom prilikom još jednom tražim, molim i apeliram da se proglasi i strateškim projektom Republike Hrvatske te da se krene u njegovu realizaciju. Ovime bi se povećala kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite, unaprijedila zdravstvena skrb i poboljšala dostupnost usluga za sve građane Republike Hrvatske“, istaknuo je župan Kolar te podsjetio kako je više od 75 % pacijenata na stacionarnoj rehabilitaciji u Krapinskim Toplicama s područja izvan Krapinsko-zagorske županije, odnosno iz ostatka Hrvatske i inozemstva.


„Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice jedina u Hrvatskoj provodi rehabilitaciju pacijenata s traumatskom ozljedom, a ovdje svoju rehabilitaciju ostvaruju i najteži bolesnici s raznim neurološkim oboljenjima. Ona je od nacionalnog značaja kako po širini, opsegu i kvaliteti zdravstvenih usluga, tako i po svojoj dugoj tradiciji, educiranim kadrovima i dobro organiziranim rehabilitacijskim programima“, istaknuo je župan Kolar kojemu je podršku za realizaciju ovog projekta na ovom sastanku iskazao i ministar zdravstva Vili Beroš.


U pratnji župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara bili su i pročelnik Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine Karlo Frljužec, pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i europske fondove Vlatka Mlakar, ravnateljica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar, direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Helena Matuša i ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice Zorica Capar.

Još članaka iz "Županija"

Facebook