Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Kolar: ''Dobro se osjećaj onakva kakva jesi i sa ovim smiješkom, koji obara s nogu''

Prijem u županiji za Miss Universe Hrvatske prije odlaska na svjetski izbor


Župan KZŽ Željko Kolar danas je upriličio prijem za Arijanu Podgajski, koja će predstavljati Hrvatsku na izboru za Miss Universe, jednom od četiri najveća svjetska izbora ljepote. Procjenjuje se da će ga pratiti više od 500 milijuna ljudi diljem svijeta. Trenutna Miss Universe je Indijka Harnaaz Sandhu. Prošlogodišnja Miss Universe Hrvatska bila je Ora Antonia Ivanišević iz Dubrovnika.

Arijana Podgajski, 20-godišnja studentica ekonomije na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa koja je titulu Miss Universe Hrvatske 2022. ponijela krajem svibnja u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu, s prvim danima nove godine putuje u Ameriku, na 71. (svjetski) izbor Miss Universe koji će se održati u New Orleansu 14. siječnja 2023. godine.

Nakon prijema novinarima su se uz Arijanu obratili i Sanja Škrinjar, voditeljica Ureda Turističke zajednice KZŽ i župan Željko Kolar.

Voditeljica Ureda Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar naglasila je kako je za sve natjecateljice na izboru u Americi pripremljen poseban poklon kao zaštitni znak Zagorja. ''Naravno da je to u prvom redu licitarsko srce, narukvica sa srcem, a to je kombinacija, s obzirom da je srce drveno, a znamo da su licitarska srca i drvene tradicijske igračke na UNESCO listi nematerijalne kulturne baštine. Veseli nas da će duh Zagorja u malom dijelu i Arijana prenijeti svim natjecateljicama koje će sudjelovati na izboru za Miss Universe Svijeta.

Župan Željko Kolar rekao je kako je predzadnji dan godine održan mali prijem za Arijanu Podgajski, koja će predstavljati Hrvatsku na izboru u Americi, da bi joj zaželjeli sretan put sa porukom da se smiješka.

''Ima takav zarazan osmijeh koji će oboriti s nogu svakog člana suda. Ujedno želimo zahvaliti što će dio Zagorja prenijeti čitavom svijetu, jer prema informacijama koje imamo, 172 zemlje svijeta će imati neku vrstu prijenosa sa ovog događaja. To je ogromna promocija. Uključili smo se u sam postupak nabavke haljine sa kojom će Arijana prezentirati svoju zemlju'', rekao je Kolar i zahvalio Arijani što je odabrala da će to biti sa motivima KZŽ – bajke na dlanu i uz dvije kombinacije licitarskog srca, pa će sama odabrati varijantu koju će nositi na izboru. Župan je Arijani zaželio puno sreće i uspjeha. ''Ono što je najbitnije od svega da se dobro zabaviš, da prezentiraš Hrvatsku, KZŽ i Krapinu na najbolji mogući način i da se dobro osjećaš onakva kakva jesi i sa ovim smiješkom, koji obara s nogu i sa pristupačnošću jedna mlade osobe, koja kao da ide na vikend u Poreč.'' – poručio je Arijani župan.

Arijana je zahvalila na poklonima, koje je osigurala KZŽ, a riječ je o narukvici i lančiću Zlatarne Vrančić. Naime, na svjetskom izboru Arijana će nositi tradicijski nakit s motivima licitarskog srca iz zlatarne Vrančić, utemeljene je 1990. godine.

Kad je u pitanju trema, Arijana je naglasila da ona postaje sve veća kako se bliži sam izbor. ''Što se tiče haljine, jako mi se sviđa priča i drago mi je da imam priliku predstaviti svoje Zagorje na tako bitnom izboru. Nadam se da ću se prije svega lijepo zabaviti i idem s razmišljanjem da sam već sad postigla puno. Vrlo sam ponosna i sretna, a sve ostalo prepuštam, prije svega je zapravo na meni, malo i sreća, pa kako Bog da.'' istaknula ja Arijana, a na pitanje o budućnosti rekla je kako ide korak po korak. ''Nisam neka osoba koja planira daleku budućnost, idem korak po korak'' – zaključila je Arijana Podgajski.

Predstavljanje u tzv. nacionalnim kostimima na svjetskom izboru Miss Universe jedan je od najzanimljivijih segmenata priprema za veliko finale i fanovi iz cijeloga svijeta obožavaju vidjeti šarenilo i maštovitost kreatora, kostima i instalacija. Tom šarenilu Hrvatska će se pridružiti u nešto umjerenijem izdanju, no još uvijek na način da se istakne naša baština i prirodne ljepote. Kreatorica haljine je Mina Petra. Na prednju stranu je mlada akademska slikarica Antonia Maričević ručno oslikala promotivni logotip Krapinsko-zagorske županije.

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook