Prethodni članak
Sljedeći članak

Započinju radovi na revitalizaciji perivoja Dvorca Gornja Bedekovčina, u sklopu projekta HICAPS


U sklopu projekta HICAPS,, sljedeći tjedan započinju radovi na revitalizaciji perivoja Dvorca Gornja Bedekovčina.

Radovi obuhvaćaju uređenje pješačke staze do dvorca te revitalizaciju cvjetnjaka i živičnjaka. Uz stazu će se postaviti odmorišta s proširenjima za klupe te ograda radi omogućavanja lakšeg pristupa dvorcu osobama smanjene pokretljivosti.

Završna obloga pješačke staze bit će klinker opeka koja reflektira dugu tradiciju proizvodnje opeke Bedekovčanskog kraja.

Također, u sklopu projekta će se postaviti 10 rasvjetnih LED tijela, kao i urbana oprema (klupe, info table i koševi za otpatke).

Ugovorena vrijednost radova je 623.543,75 kuna, a izvođač radova je Građenje i transporti „RO-SI“.

Šetnica će biti otvorena za javnost te će se realizacijom projekta omogućiti javnosti mjesto za kvalitetno provođenje slobodnog vremena na otvorenom.

Projekt HICAPS međunarodni je projekt odobren kroz transnacionalni program Interreg Central Europe, a usmjeren je na osnaživanje kapaciteta javnog i privatnog sektora za korištenje kulturnog nasljeđa i resursa ostvarenih međunarodnom suradnjom između partnerskih zemalja.

Općina Bedekovčina na projektu sudjeluje s partnerima iz Slovenije, Poljske, Italije i Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.798.274,20 eura, a projekt traje do 31. svibnja 2020. godine.

Vrijednost projekta na području Općine Bedekovčina iznosi 100. 000 eura, a Općina Bedekovčina kroz projekt revitalizirat će dio perivoja oko dvorca Gornja Bedekovčina te sudjelovati u širenju svoje međunarodne mreže partnera, što dodatno povećava značaj sudjelovanja Općine Bedekovčina u projektu ovog razmjera.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj. Zbog mjestimice obilne kiše i tuče moguća je pojava bujica i odrona na kolniku. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program