Prethodni članak
Sljedeći članak

Započeli su radovi na izgradnji vanjskog bazena u Stubakima

Prema najavama, bazen bi se trebao otvoriti iduće sezone, u travnju


U Stubičkim Toplicama obilježen je danas početak radova na izgradnji vanjskog bazena Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice. Nakon što je posjed na kojem se nalaze bazeni, koji su nekada ubirali veliku slavu, vraćen u posjed Specijalnoj bolnici, a nakon sudovanja s Hotelom Matija Gubec, krenulo se u projektiranje. Devastirani posjed u kojega se dugo godina nije ulagalo i iz kojega je raslo grmlje, uskoro će dobiti novi izgled.

 – Za cijeli je kompleks izrađen idejni projekt, ne samo za bazene, nego i za prostor zgrade koja se nadovezuje na bazene, a koja bi trebala biti srušena i napravljen jedan hotel. Iako je idejni projekt napravljen za sve, krećemo po fazama, s izgradnjom velikog bazena kojem je započela gradnja – rekao je ravnatelj Specijalne bolnice dr. Davor Gredičak.

Radi se o bazenu dimenzija 33x25 metara, koji će u prvoj fazi izgradnje biti otvoren, a u drugoj fazi će se izgraditi i krov, tako da će bazen preko ljeta biti otvoren, a preko zime zatvoren. Nakon provedenog drugog javnog natječaja, za izvođača radova izabrana je zajednica ponuditelja Niskogradnja Hren i Vodolim Brundula iz Donje Stubice, a cijena izvedbe bit će 16.900.000 kuna bez PDV – a. Rok izgradnje je 8 mjeseci, što znači da će se bazen otvoriti već sljedeće kupališne sezone, u travnju. – Bazen će služiti za poboljšanje kvalitete pružanja usluga našim pacijentima, ali će biti otvoren i za građanstvo – dodao je dr. Gredičak.

Da je ovo povijesni trenutak za Stubičke Toplice, rekao je načelnik Josip Beljak. - Svi znamo što je za Stubake značilo vanjsko kupalište, kojega već desetak godina nema. Zahvaljujem i čestitam svima koji su sudjelovali u ovom projektu i vjerujem da će se ovom izgradnjom otvorenog bazena u prvoj fazi, a onda i druge faze, Stubaki vratiti na turističku kartu gdje su nekad bili, perjanica kontinentalnog turizma, ne samo Hrvatske, nego i šire. Mi već sad imamo 75 tisuća noćenja u 2018 godini, zabilježen je stalni trend rasta, a vjerujem da će se s ovime te brojke još i poboljšati – rekao je Beljak.

-Nije moglo biti idealnije, osim da smo ovaj novac mogli povući iz EU fodova. U ovoj smo financijskoj omotnici mogli povući, što smo i učinili, novce za opće bolnice i primarnu zdravstvenu zaštitu, a za specijalne bolnice ne. No, bez obzira na to mi smo godinama kontinuirano ulagali u specijalne bolnice u Stubičkim Toplicama i Krapinskim Toplicama, a u smještajnom dijelu više u Stubičke Toplice – rekao je župan Kolar i čestitao ravnatelju i njegovoj ekipi na sjajno vođenom poslu i sjajnom medicinskom kadru. Rekao je i kako je imperativ zajedno s Vladom te ministarstvima turizma, zdravlja i regionalnog razvoja dogovoriti da će se u sljedećoj financijskoj omotnici moći povlačiti sredstva za izgradnju, dogradnju i opremanje specijalnih bolnica, kako bi se i ova druga faza radova mogla izvesti u dogledno vrijeme.

Ukupna vrijednost projekta cijelog uređenja kompleksa je 125 do 150 milijuna kuna, a ova prva faza radova na izgradnji bazena koštat će oko 21 milijun kuna s PDV – om. Oko polovice sredstava osoigurala je sama Specijalna bolnica, a ostatak će kroz kredit platiti Županija. – Želimo se pozicionirati kao centar zdravstvenog turzma u Hrvatskoj, zbog kvalitetnog medicinskog kadra i jasne strategije onoga što želimo u budućnosti i vjerujem da će nam se to i ostvariti. Stubičke toplice su brend Krapinsko – zagorske županije, odlazak s cugom na kupanje u Stubake su brend i mi taj brend vraćamo doma. Uvjeren sam da ćemo ove brojke o kojima je govoprio načelnik uskoro prebaciti na šest znamenki – zaključio je Kolar.

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. U Zagrebu, dana, 22. rujna do 22:00 sata zbog automobilističkog natjecanja u organizaciji autokluba INA Delta bit će zatvorene sljedeće ulice: -Ul...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program