Prethodni članak
Sljedeći članak

'Zajedničkim projektima povući ćemo sredstva, a dizanjem zagrebačkog SDP – a osvojiti parlamentarne izbore'

Radni sastanak na temu zajedničkih projekata Grada Zagreba i KZŽ, ali i promocije naše županije u inozemstvu župan Kolar održao je sa zastupnikom u Gradskoj skupštini Grada Zagreba i bivšim predsjednikom RH


Župan Željko Kolar održao je danas radni sastanak s bivšim predsjednikom RH Ivom Josipovićem te zastupnikom u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, predsjednikom Kluba SDP - a Viktorom Gotovcem.

Kako je rekao Kolar, cilj sastanka bio je upoznati ih s planom razvoja Krapinsko – zagorske županije te razvojnim sporazumom i strateškim projektima, koji su blisku vezani uz Zagreb. – Tu je i ITU mehanizam preko kojega želimo financirati Znanstveno – edukativno – zabavni centar, kao i zajedničko poduzeće integriranog prijevoza, a da bi to realizirali moramo dobro sinkronizirati Hrvatske željeznice, ZET i naše prijevoznike koji održavaju linijske prijevoze u našoj županiji prema Zagrebačkoj županiji i Zagrebu. Imamo i jedan sjajan projekt u turizmu, kojim bismo zajedničkom ponudom s Gradom Zagrebom izašli na domaće, ali i strana tržišta – pojasnio je Kolar, dodavši kako se razgovaralo i o novim izazovima dizanja SDP – a u Gradu Zagrebu, kako bi s jakim zagrebačkim SDP – om šanse za pobjedu na idućim parlamentarnim izborima bile veće.

Viktor Gotovac rekao je kako će ovaj sastanak doprinijeti njemu osobno, kao novome u politici, kroz iskustva koja su s njime podijelili župan Kolar i bivši predsjednik. – Također, upoznao sam i područja zajedničkog interesa i preklapanja Krapinsko – zagorske županije i Grada Zagreba i mislim da je takva suradnja korisnija za Zagreb, jer centar može biti centar samo onda ako oko sebe ima važnu okolinu koja neće biti samo dodatna vrijednost, već ključna vrijednost – rekao je Gotovac.

Što se tiče suradnje s bivšim predsjednikom Josipovićem, župan Kolar rekao je kako mu je predstavio strateške projekte i projekte privlačenja stranih investitora. – Puno putuje, često je gost različitih zemalja, instituta, fakulteta po čitavom svijetu i uvijek je sa sobom vodio gospodarske delegacije kako bi promovirao hrvatsko gospodarstvo. Zamolio sam ga da u svojim budućim putovanjima radi i promociju gospodarstva Krapinsko – zagorske županije, od ponude našeg zdravstvenog turizma, ulaganja u gospodarstvo, privlačenja novih investitora u naše poslovne zone i zahvaljujem mu što je prihvatio tu ulogu – rekao je Kolar.

Prof. Ivo Josipović istaknuo je uspješnost Krapinsko – zagorske županije i rada župana Željka Kolara, o čemu govore vrhunski rezultati, rast bruto proizvoda, gospodarstva i drugih djelatnosti. – Zadovoljstvo mi je i što vidim da u SDP – u psotoje nove snage koje imaju viziju. Drago mi je da vidim da Gotovac i Kolar imaju slične poglede na politiku i to kako SDP i ljevica u Hrvatskoj mogu, trebaju i hoće preuzeti vlast nakon sljedećih izbora. Drago mi je čuti da županija ima sjajne, uspješne projekte i moj doprinos bit će u međunarodnim kontaktima koje imam, siguran sam da će međunarodna suradnja biti jedan od onih faktora koji će ovu županiju, a i cijelu Hrvatsku podići na viši gospodarski nivo – zaključio je Josipović.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program