Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorci oduševili Riječane: 'Kad nešto radite sa srcem, onda to daje i rezultate'


U Rijeci je danas po deset puta otvorena manifestacija 100% zagorsko. Dobrodošlicu Zagorcima poželjela je zamjenica primorsko – goranskog župana Marina Medarić.

– Riječani i Primorci jako se raduju ovim susretima, već ujutro bio je puni Korzo, makar je rano izmjerena temperatura od 29 stupnjeva. Radujemo se druženju i još jednoj idealnoj prilici da naši privrednici razmijene iskustva – istaknula je Medarić.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović rekao je kako se klik između Zagorja i Rijeke desio još prije deset godina i otada je to preraslo u jedno ozbiljno prijateljstvo.

– Kad god Rijeku zahvate poplave ili neke nepogode, župan Kolar prvi zove i nudi pomoć. Tako da kad nešto radite sa srcem, onda to daje i rezultate – rekao je Filipović i istaknuo kako Riječani, ali i njihovi gosti, prepoznaju sve ono što Zagorje nudi u gastro i kulturnoj ponudi, ali i u turističkom smislu te su Zagorje prepoznali i kao destinaciju u kojoj rado provode svoje slobodno vrijeme i odmor.

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar zahvalio je Riječanima na domaćinskoj atmosferi koja se od prvog dana osjeća u Rijeci.

– Od početka smo primili odličan suport Grada Rijeke i Primorsko – goranske županije i nadam se da smo uspjeli u deset godina opravdati vaše povjerenje. Radili smo i puno zajedničkih projekata i zapravo nema ni jednog polja kojeg se nismo dotakli, od obrazovanja, do spajanja gospodarskih komora do toga da su neki zajednički plasirali proizvode na treća tržišta. Upoznali smo Riječane s nekim proizvodima koji do tada nisu ovdje bili popularni, poput mlinaca, purice, bučinog ulja i omogućili smo našim proizvođačima prodaju tih proizvoda ovdje – rekao je Kolar te je istaknuo i činjenicu da su Primorci, koji su  do nedavno bili na četvrtom mjesto po broju ostvarenih dolazaka i noćenja u Zagorju, sada na drugom mjestu, iza Zagrepčana. Dodao je i kako je upravo iz Rijeke stigao prvi poziv za pomoć kada je Zagorje zadesio potres.

Kao zahvalu za svesrdni doprinos promociji Krapinsko – zagorske županije, Kolar je uručio zahvalnice Primorsko – goranskoj županiji i Gradu Rijeka, a zahvalnicu će i prvom prilikom uručiti Vojku Obersnelu, bivšem gradonačelniku Rijeke s kojim je i započela ova suradnja.

Riječki gradonačelnik te krapinsko – zagorski župan i zamjenica primorsko – goranskog župana obišli su sajam, razgledali bogate štandove Zagoraca i kušali domaće proizvode, a Riječani i svi ostali zainteresirani to će moći učiniti danas do 22 sata, te sutra do 20 sati.

Još članaka iz "Županija"

Facebook