Prethodni članak
Sljedeći članak

Za braniteljske udruge 260 tisuća kuna: 'Programima uspješno pokrivate razne segmente potreba hrvatskih branitelja'


Krapinsko – zagorska županija danas je u Krapini dodijelila ugovore braniteljskim udrugama, koje su pravo na financijska sredstva ostvarile prijavom svojih programa i projekata ia javni poziv koji je bio raspisan.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Martina Gregurović Šanjug rekla je kako je putem ovog javnog poziva bilo osigurano 250 tisuća kuna, no da je na kraju raspodijeljeno 260 tisuća kuna za 15 projekata koji su pristigli na natječaj te su zadovoljili uvjete. Najmanje je dodijeljeno po 4 tisuće kuna, a najviše 30 tisuće kuna. – Tijekom sedam godina kroz ovaj pozi dodijelili smo ukupno 1,5 milijuna kuna, udrugama koje svojim projektima doprinose promicanju istine i digniteta o Domovinskom ratu te podizanju i očuvanju kvalitete življenja i skrbi članovima svojih udruga. Vrijednost tih projekata je tim veća, što se radi o volonterskom radu – rekla je Šanjug.

Ugovore su preuzeli: Udruga hrvatskih branitelja Grada Oroslavja, Udruga hrvatskih branitelja Marija Bistrica, Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Zabok, Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Krapina, Udruga specijalne jedinice policije Barun Oroslavje, Udruga branitelja i veterana vojne policije iz Domovinskog rata KZŽ, Udruga ratnih veterana prve gardijske brigade Tigrovi KZŽ, Udruga branitelja Domovinskog rata Sveti Juraj Gornja Stubica, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina, Udruga branitelja Domovinskog rata Kumrovec – Zagorska Sela, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP – a KZŽ, Udruga veterana 103. brigade HV, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata KZŽ, Udruga veterana Specijalne policije Domovinskog rata Barun Stubičke Toplice i Županijska podružnica hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata KZŽ Zabok.

Ispred svih braniteljskih udruga koje su ostvarile financijsku potporu, zahvalio je Mario Draganić, iz Županijske podružnice Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata KZŽ Zabok. - Hvala županu, pročelnici i svim djelatnicima KZŽ na financijskim sredstvima za programe koji služe našim članovima, ali i svim braniteljima iz naše županije na očuvanju kvaliteta života i digniteta Domovinskog rata. Hvala i na podršci i na tome što su nam vata vrata uvijek otvorena – rekao je Draganić.

Župan Željko Kolar braniteljima je uputio zahvalu na tome što vode brigu u hrvatskim braniteljima te je pohvalio projekte koje su prijavili na javni poziv. – Naravno da ovim projektima i programima ne rješavamo sve probleme koji su svakodnevni u braniteljskoj populaciji. No, svojim ste programima pokrili sve potrebe koje imaju hrvatski branitelji, od pružanja psihološke i zdravstvene pomoći, informatičkog opismenjavanja, likovnih kolonija, edukativnih izleta, obrazovanja. Projekti koje pišete su sve bolji i bolji. Vjerujem da ćemo maksimalno iskoristiti europska sredstva koja će biti na raspolaganju za braniteljske udruge u idućoj financijskoj omotnici – rekao je župan.

Još članaka iz "Županija"

Facebook