Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Zagorci okupirali Europski trg: Zagorske delicije oduševile Zagrepčane


Foto i video: Mario Krog

Ovog se petka i subote u Zagrebu održava tradicionalna, trinaesta po redu manifestacija '100 posto zagorsko u Zagrebu', u organizaciji Krapinsko - zagorske županije i županijske Turističke zajednice.

U ovoj popularno izložbeno - prodajnoj manifestaciji ove godine sudjeluje 37 izlagača, a u ponudi se nalaze brojne zagorske delicije, kao što su mlinci, štrukli, bučino ulje, med, zimnica, povrće, voće i ljekovito bilje, vina i sokovi, rakije i likeri, sirevi, suhomesnati proizvodi te razni drugi proizvodi tradicijske i kućne radinosti.

U animacijskom programu sudjelovat će glazbenici „Hands & Voice“ i Črleni lajbeki, a najmlađe će zabavljati Krapinski neandertalci—Pleme spiljskog medvjeda.

Manifestacija u Zagrebu počela je jutros u 8 sati i trajat će večeras do 22 sata i nastavlja se sutra, u subotu, od 8 do 20 sati.

Brojni Zagrepčani od jutra stižu na Europski trg i ne kriju oduševljenje zagorskim delicijama.

- Oduševljena sam ovom manifestacijom. Odlična je i redovito na nju dolazim. Ja vam jako volim Zagorce. Sad ću kupiti bučino ulje - rekla nam je Anica iz Vukomerečkih Gorica.

- Kupil sam domaće zagorske mlince. Odlični su. Kupil sam odmah dva pakiranja. Ja sam iz Turopolja, isto sem kajkavec - rekao nam je jedan od posjetitelja.

Zagrepčanka Jasna pak kupila je bučino ulje, štrukle i kobase. - Ja sam vam porijeklom Zagorka i ne propuštam ovu manifestaciju. Svake godine dolazim - rekla je Jasna.

Inače, kako je najavljeno, danas oko 14 sati manifestaciju bi trebalo posjetiti i vodstvo KZŽ te Grada Zagreba.

.

.

.

.

.

Još članaka iz "Županija"

Facebook