Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Plenković se odazvao Kolarovom pozivu i posjetio 100% zagorsko u Rijeci


Foto i video: Rikard Jadan

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je u društvu nekolicine ministara posjetio manifestaciju 100% zagorsko u Rijeci, gdje ga je, uz riječke domaćine, dočekao i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

Premijer je bišao izložbeno - prodajni sajam, no za izjave medijima nije bio raspoložen, dok se izjave domaćina i zagorskih predstavnika na čelu sa županom Kolarom očekuju iza podneva.

Podsjetimo, jutros je na riječkom Korzu započela dvodnevna manifestacija „100% Zagorsko“, koju Krapinsko – zagorska županija organizira devetu godinu zaredom. 100% Zagorsko je manifestacija prodajno - izložbenog karaktera na kojoj se izlažu poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Izvorne proizvode Zagorja diljem riječkog Korza predstavljat će 48 poljoprivrednih proizvođača, uz obrtnike, tvrtke, toplice, agroturizme te hotele.

Tako se ova dva dana na riječkim ulicama može naći i bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi, kao i licitari i tradicijske igračke koji se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. U sklopu manifestacije organizirane su cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca (fotografiranje, animacija djece i odraslih) te popratni glazbeni program (Črleni lajbeki i Hands&Voice).

Trajanje manifestacije 100% Zagorsko u Rijeci: u petak do 22,00 sata, a u subotu, 27. kolovoza od 08,00 do 15,00 sati.

Još članaka iz "Županija"

Facebook