Prethodni članak
Sljedeći članak

VIDEO! Auto spektakl Tie Fly dolazi u Kumrovec


U Starom Selu u Kumrovcu danas je održana konferencija za medije na kojoj je najavljen reli superauta i projekt Tie Fly. Tie Fly jedinstveni je i originalan hrvatski turističko-gastronomski projekt koji se ove godine održava osmi put za redom, a posjetit će i Kumrovec i to na Tijelovo, ovoga četvrtka.

Tie Fly organiziran je za promociju hrvatskih ljepota, gradova, regija, a cilj mu je povezati kontinentalnu i morsku Hrvatsku. Projekt promovira nacionalne parkove uz najljepše ceste na svijetu te pozicionira Hrvatsku na svjetskoj mapi odredišta putovanja luksuznih automobila i automobilističkog turizma.

U događaju sudjeluje oko 150 ljubitelja automobila s više od 55 luksuznih sportskih vozila, koja prolaze hrvatskim gradovima i regijama. Posjet karavane KZŽ odvijat će se 8. lipnja defileom i izložbom vozila u Kumrovcu. U Muzej Staro Selo Kumrovec dolazak se očekuje između 13.30 i 14 sati.

U ime organizatora Robert Bajs je na početku zahvalio svima koji su pomogli da bi dolazak ovog projekta bio moguć. ''Ovo je izvorno hrvatski projekt, koji promovira Hrvatsku i njene ljepote, gastronomiju i vodi ljude iz poslovnog svijeta na jedno neobično putovanje pet dana kroz Hrvatsku. Posebno smo ponosni što je osmu godinu cijela karavana okrenuta i mi usred ljeta idemo u kontinent. Smatramo da kontinent, a to je i Zagorje, ima uvelike za ponuditi i biti pandan moru, i obali. Kroz pet dana kroz ovaj projekt proputovat ćemo kroz nekoliko gradova. Prvo zaustavljanje od Zagreba će se dogoditi u ovom prekrasnom Etno selu u Kumrovcu. Nadamo se da ćemo zajednički promovirati ovu lokaciju.'' – rekao je Bajs. Kasnije je na pitanje dodao još neke zanimljivosti: ''Vozila su različita, prednjače Porsche, ima Ferarrija i Lamborghinija. Ponosni smo da smo drugu godinu zaredom službeni brand ambasadori Ferarrija, čiji tim dolazi sa dva nova modela i velika nam je čast da je Ferrari službeno prepoznao projekt. Sudionici pružaju mogućnost prije svega djecu da malo sjednu u automobile. Naš projekt ima 8 godina zaredom i humanitarni karakter, gdje na završnoj večeri prikupljamo određena sredstva koja se kanaliziraju prema najmlađima. U osam godina prikupili smo skoro 100 tisuća eura, koja su sumjerena prema potrebitima''.

Dio informacija prenio je i Davor Ivanjko: ''Za nas je posebno značenje da smo napokon u ovom kraju. Htjeli smo pokazati da Hrvatska nije samo more, škampi i lignje, da postoje i neke bolje stvari kao što su sir i vrhnje i nadamo se da ćete nam to u četvrtak pokazati i dokazati.'' – rekao je na početku i pojasnio sam projekt: ''Dovodimo vam 60 automobila ukupne vrijednosti preko 20 mil. eura, sa naznakom da svi ti turisti koji će doći pogledati ovaj naš kraj, u odnosu na prosječnog turista u Hrvatskoj, koji ostavi 50 eura po danu, ovi ostavljaju između 900 i 1000 eura po danu. To su kvalitetni gosti koji će sigurno naći razloga da sa ponovno tu vrate.'' – rekao je Ivanjko i pozivao još jednom na ovaj događaj.

Načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt rekao je kako se veseli još jednom oktanskom spektaklu u Kumrovcu. ''Uz svjetski WRC rally i druga natjecanja ili old timer skupove koji dolaze ovdje, mislim da je ovo jako dobar spektakl, sa ultra bogatim vozilima i da će se lijepo uklopiti u ovaj naš etno. Bit će to etno fletno na kraju i mislim da će biti jako puno posjetitelja, koji že uživati, a da ćemo mi sa Etno muzejom biti jako dobri domaćini.'' – rekao je Šplajt.

Voditeljica Muzeja Saro Selo Kumrovec Anita Paun-Gadža, izrazila je zadovoljstvo što se ovogodišnji Tie Fly odvija na prostoru Muzeja 'Staro Selo Kumrovec, gdje će posjetitelji moći vidjeti spoj starog i tradicije i novog modernog. ''Vjerujem da će ovaj događaj biti posjećen pa i ovom prilikom pozivamo sve da nam se pridruže'' – rekla je voditeljica muzeja.

Župan Željko Kolar je podsjetio da je ovaj projekt prošle godine u Zagorju bio u Stubičkom kraju, a sada je u Kumrovcu. ''Ovo je jedna sjajna manifestacija, gdje su nam zapravo organizatori omogućili da predstavimo turizam KZŽ, objektivno gostima, koji su izuzetno visoke platežne moći i koji s i mogu priuštiti ljetovanje, doslovce na bilo kojoj destinaciji na svijetu. To je prilika koju ne smijemo propustiti. Ovdje nije pitanje koliko nešto košta, već je pitanje da je to autohtono, da se dobro prezentira, da taj proizvod ima neku dušu, a naravno kulturni turizam koji mi imamo preko Muzeja hrvatskog zagorja je izuzetno bitan. U četvrtak ćemo predstaviti gostima da smo jedina regija u Europi, koja ima zaštićeni ručak, tj. čitav meni – purica, mlinci, štrukli. Ponudit ćemo i autohtona vina, nešto što ne mogu nigdje probati nego samo kod nas. Smatram kako je to put kako možemo u budućnosti goste više platežne moći 'dopelati' na područje KZŽ.'' – rekao je Kolar i još jednom zahvalio organizatorima što su izabrali i Zagorje.

Još članaka iz "Županija"

Facebook