Prethodni članak
Sljedeći članak

U sklopu projekta „Zeleno srce Zagorja“ podijeljeni promidžbeni materijali namijenjeni djeci


Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša načelnik Općine Sveti Križ Začretje Marko Kos i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek polaznicima Ustrojstvene jedinice dječjeg vrtića i učenicima Osnovne škole Sveti Križ Začretje podijelili su promidžbene materijale s temom održivog gospodarenja otpadom.

Promidžbeni materijal izrađen je u sklopu projekta Zeleno srce Zagorja (KK.06.3.1.07.0020) koji je sufinanciran od strane Europske unije iz Kohezijskog fonda kroz Operativni programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. Ukupna vrijednost projekta i prihvatljivih troškova iznosi 588.624,54 HRK. Iz Kohezijskog fonda odobreno je sufinanciranje projekta od 85% ili 500.000,00 HRK. Ostatak od 15% osigurano je kroz Proračun Općine Sveti Križ Začretje kao nositelja projekta i Općine Bedekovčina kao sunositelja projekta.

Cilj projekta Zeleno srce Zagorja je izgraditi svijest građana s područja općine Sveti Križ Začretje i općine Bedekovčina o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, sa posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta. Postizanjem cilja, očekuje se smanjenje količine otpada odloženog na odlagalište otpada.

Polaznicima Ustrojstvene jedinice dječjeg vrtića podijeljene su bojanke i slikovnice; učenicima 1.-4. razreda podijeljene su slikovnice i vodiči, dok su učenicima 5.-8. razreda podijeljeni vodiči. Uz navedeno, svima su podijeljene platnene vrećice i olovke sa sjemenkama. Svi podijeljeni materijali, na način koji je primjeren uzrastu djece, obrađuju teme o važnosti gospodarenja komunalnim otpadom s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje, kućno kompostiranje i pravilnu upotrebu predmeta.

Kroz nekoliko dana isti materijali će biti podijeljeni i učenicima Osnovnih škola s područja Bedekovčine, kao i polaznicima Dječjeg vrtića Bedekovčina.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb do 06:00 sati ujutro, zbog pregleda tunela, prekinut je promet od čvora Delnice do čvora Oštrovica u smjeru Rijeke. Obilazak je starom cestom (DC3). U smjeru Zagreba vozi se nesmetano. Kroz tunel Učka do 05:0...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program