Prethodni članak
Sljedeći članak

[TURIZAM] U Zagorju broj noćenja premašio 80% predpandemijske 2019. godine

Krapinsko – zagorska županija se odredila da joj je turizam strateška grana razvoja tako da su nam od prvih pet strateških projekata, koje smo pripremili za buduće razdoblje, četiri vezana uz turizam i zdravstveni turizam, rekal je zamjenica župana Jasna Petek


Danas je u Termama Tuhelj otvoren 15. Kongres hrvatskog kampinga, koji se u tamošnjem Hotelu Well, u organizaciji Kamping udruženja Hrvatske, održava iduća dva dana, a koji okuplja vodeće ljude hrvatske kamping industrije, koji će rezimirati rezultate ovogodišnje sezone te govoriti o novim trendovima, mogućnostima promocije, otvaranju novih tržišta i razvoju novih tehnologija, kao i problemima sektora od kojih se posebno ističe pitanje turističkog zemljišta.

Uz domaće stručnjake, ove godine na kongresu sudjeluje i značajan broj predstavnika nekih od najznačajnijih kamping institucija Europe, poput njemačkog ADAC-a, nizozemskog ACSI-ja, talijanske FAITE i ostalih. Današnje otvorenje i sve sudionike pozdravio je u ime organizatora Veljko Ostojić, koji je čestitao predstavnicima kamping sektora na ovogodišnjim rezultatima, koji su, kako je rekao, vrlo uspješni unatoč neizvjesnoj godini. – Hrvatska je ove godine pobjednik Mediterana, a u okviru te pobjedničke ekipe, najviše golova zabijali ste upravo vi, kolege iz kamping sektora. Najbolji rezultati ostvareni su u kampingu i stoga svi skupa možete i možemo biti ponosni – rekao je Ostojić te naglasio kako u najtežim vremenima uvijek pobjeđuje kvaliteta te da je upravo kvaliteta ono čemu hrvatski turizam, kao i kamping, i dalje treba težiti.

Voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko  - zagorske županije, Sanja Škrinjar, zaželjela je sudionicima kongresa dobrodošlicu u Zagorje, koje je, kako je naglasila, jedna od vodećih kontinentalnih turističkih destinacija. – Nakon Grada Zagreba i Karlovačke županije, mi smo po broju ostvarenih dolazaka i noćenja treća kontinentalna županija, odnosno, druga nakon Karlovačke jer je Zagreb uvijek posebna priča. Mi smo tijekom ove godine, do jučerašnjeg dana, ostvarili 142 tisuće dolazaka i 286 tisuća noćenja, što je u odnosu na isto razdoblje 2019. godine 84% u dolascima i oko 82% u noćenjima. Itekako smo zadovoljni i držimo palčeve da nam na kraju godine, kada se sve sumira, da nam cijeli hrvatski turizam bude na tim postocima – rekla je Škrinjar.

U ime Krapinsko – zagorske županije i župana Željka Kolara dobrodošlicu turističkim djelatnicima zaželjela je zamjenica župana, Jasna Petek.

– Krapinsko – zagorska županija se odredila da joj je turizam strateška grana razvoja tako da su nam od prvih pet strateških projekata, koje smo pripremili za buduće razdoblje, četiri vezana uz turizam i zdravstveni turizam. Kod nas postoji uistinu veliki interes i privatna inicijativa za otvaranjem, odnosno, za bavljenjem različitim vidovima turizma, što nam je izrazito važno jer se to potom vidi i u ovim rezultatima koje je maloprije spomenula gospođa Škrinjar – rekla je Jasna Petek.

Inače, na ovom će se kongresu govoriti o dugoročnim tržišnim trendovima te novom investicijskom i proizvodnom valu u kampingu, a zajedno s predstavnicima njemačkog ADAC-a i nizozemskog ACSI-ja, direktor talijanske udruge Village for all predstavit će u suradnji s KUH-om pripremljene smjernice za poboljšanje dostupnosti u kampovima. Njemačka udruga Ecocamping koja promovira održivost kampova govorit će o elektromobilnosti u kampovima, a pokrit će se i tematika cjelogodišnjeg rada, digitalnih tehnologija, novih tržišta te će se obraditi brojne druge stručne teme.

Uz to, predstavnici Ministarstva turizma i sporta RH predstavit će Nacionalni plan oporavka i otpornosti za razdoblje 2021.-2026., s posebnim naglaskom na mogućnosti za kamping sektor. Već tradicionalno, najboljim kampovima dodijelit će se posebna priznanja za kvalitetu kampova - Croatia's Best Campsites te OK mini camps, slovenska priznanja za kvalitetu kampova Naj Kamp Adria 2021. te posebna priznanja za promociju dostupnosti u kampovima Village for all - V4A.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program