Prethodni članak
Sljedeći članak

[TRADICIONALNI DOMJENAK] Pohvaljeni uspjesi učenika i mentora Srednje škole Zabok

Danas je održan prigodan domjenak za učenike i mentore Srednje škole Zabok


Već tradicionalno, u ugostiteljskom kabinetu Srednje škole Zabok danas je održan prigodni domjenak za naročito uspješne učenike škole i njihove mentore. Ravnateljica Draženka Jurec nije krila ponos što su učenici ostvarili značajne uspjehe. Naime, i ove školske godine učenici Srednje škole Zabok bili su vrlo uspješni na županijskim, međužupanijskim, međunarodnim i posebnim strukovnim natjecanjima. Na svim razinama natjecanja sudjelovalo je ukupno 190 učenika, što znači da je skoro svaki treći učenik bio je uključen u neku razinu natjecanja.

- Da bi se postigli ovako zapaženi rezultati, uz naporan rad i zalaganje učenika, bio je potreban veliki trud i angažman njihovih mentora. Zahvaljujemo i Gradu Zaboku na financijskoj potpori za pripremu i odlazak učenika na natjecanja - rekla je Jurec. Na domjenku je bio i zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek koji također nije krio ponos uspjesima ove zabočke srednje škole. On je, između ostalog, istaknuo kako zna da je potrebno mnogo mnogo rada, truda i zalaganja da bi se postigli ovakvi rezultati, a izrazio je nadu i želju da učenici i mentori nastave tako raditi i sljedeće školske godine.

Na Međunarodnom natjecanju učenika ugostiteljskih škola „Europa 2018.“ u Bratislavi sudjelovali Ema Frigan i Antonio Pavlinić (4THK) i osvojili 1. mjesto u disciplini postavljanje svečanog stola. Njihov mentor je Ivan Petek. Ema i Antonio su također osvojili 1. mjesto u disciplini posluživanje svečanog menija pod mentorstvom Ivana Peteka, a Antonio Pavličnić osvojio je 1. mjesto u disciplini spravljanje barskih mješavina (mentor Ivan Petek).

Lana Blažinić iz 4 THK osvojila je 2. mjesto u disciplini flambiranje (mentori Ivan Petek i Tomislav Vranić), Lana Blažinić i Lea Dobročević (obje 4THK) osvojile su 4. mjesto u disciplini priprema svečanog menija (mentor Tomislav Vranić)

Učenici su imali i veliki uspjeih na Strukovnom natjecanju 'Interslast'.

Tako je Štefica Kukolja (3UB) osvojila srebrnu medalju u disciplini priprema zagorskih štruklji (mentor Ivan Đurkin Benkotić), Antonio Buntak (3UB) osvojio je srebrnu medalju u disciplini priprema savijača od kopriva (mentor Ivan Đurkin Benkotić), Valentina Trčak (2. THK) osvojila je zlatnu medalju u disciplini priprema bučnice (mentorica Anka Ilinčić), dok je Patricija Gredičak-Frančina (2.THK) osvojila brončanu medalju u disciplini priprema zdiganke (mentorica Anka Ilinčić)

Učenici su se natjecali na državnom natjecanju 'Worldskills'. Tako je Valentina Haban Basran (4.HT) osvojila 3. mjesto u disciplini poslovanje recepcije hotela (mentori Ivan Petek i Irena Bilić), Laura Boros, Tin Siladi, Leonardo Sinković (4.EB) su se natjecali u disciplini Sajam vježbeničkih tvrtki (mentorica Marija Dlesk).

Što se tiče umjetničkog područja, Matija Stuhne (2.EB) natjecao se na državnom Lidranu gdje je imao scenski nastup (mentorica Ingrid Lončar)

Na međužupanijskom natjecanju Worldskills, Matija Harcet (4.EB) u disciplini računovodstvo osvojila je 3. mjesto (mentorica Dubravka Hržica), Antonio Vrabec (3.UB) osvojio je 3. mjesto u disciplini priprema menija (mentor Tomislav Vranić)

Marijan Šipura (3HT) osvojio je 1 .mjesto na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika (mentorica Ljubica Savić), Lana Blažinić (4THK) osvojila je 1. mjesto na županijskom natjecanju iz engleskog jezik (mentorica: Tanja Tratnjak Blažić, Magdalena Kušan (3HT) osvojila je 1. mjesto na županijskom natjecanju iz talijanskog jezika (mentorica Vlatka Benko), Antonija Martinek (4THK) osvojila je 1. mjesto na županijskom natjecanju iz francuskog jezik (mentorica Tihana Hrastinski), a Josip Vrhovec (3 THK) osvojio je 2. mjesto na županijskom natjecanju iz francuskog jezik (mentorica Tihana Hrastinski)

Učenici su tradicionalno bili uspješni i na sportskim natjecanjima. David Švaljek (2THK), David Gospočić (2.THK), Ivan Tuđa (3.EB), Filip Poznić (3. TA) osvojio je 9. mjesto na državnom natjecanju iz stolnog tenisa (mentorica Koraljka Mia Milić). Karlo Gregurić (3E) Jurica Šoštar (3EB), Karlo Kuželj (1UA) te Kristijan Vragović(3.THK) osvojili su 9. mjesto na državnom natjecanju iz crossa (mentor Mislav Crnković).Dino Hrstinski (4EA), Danijel Bertol (2 UA), David Švaljek (2THK), Denis Pavić (3K) Leon Prelčec (2 EA), Luka Topolovec (2K) Mateo Landripet (2EB), Petar Pavlić (4 EB), Jurica Šoštar (3EB) Karlo Gregurić (3EB) te Karlo Kuželj (1UA) osvojili su 9. mjesto na državnom natjecanju u nogometu (mentor Drago Bartolić) Nives Bezuh (1HT), Karolina Valentić (3THK) Božica Plahutar (3K) te Matea Radovanić (3K) osvojile su 16. mjesto na državnom natjecanju iz crossa (mentor Mislav Crnković)

Valja reći kako su mladići SŠ Zabok osvojili 3. mjesto na županijskom natjecanju u odbojci (mentor: Mislav Crnković), djevojke su osvojile 2. mjesto na županijskom natjecanju u odbojci mentor Mislav Crnković, djevojke su osvojile 2. mjesto na županijskom natjecanju u nogometu mentor Drago Bartolić, a ženska ekipa SŠ Zabok osvojila je 3. mjesto na županijskom natjecanju u rukometu (mentorica Koraljka Mia Milić)

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Riječka obilaznica A7: prometna nesreća na 24. +800 km (vij. Mihačeva draga) između čvora ŠKURINJE i čvora OREHOVICA u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h. Kolona je duga oko 2 km. Kolnici su mjestimice mokri il...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program